Skip to main content

Η βόλτα του Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ - Πού πήγε, τι είδε(φωτο+vid)

Ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαμογελαστός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας - Τα παραλειπόμενα της βόλτας στα περίπτερα

Ιδιαίτερα ευδιάθετος και με χαλαρό στυλ επιλέγοντας να μην φορέσει γραβάτα και σακάκι έφτασε, λίγο μετά τις 11:00, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη επίσκεψη στα περίπτερα της 82ης διοργάνωσης.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ τον... προϋπάντησαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας και διευθύνων σύμβουλος του φορέα Κυριάκος Ποζρικίδης.

Η πρώτη στάση του προέδρου της ΝΔ ήταν το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Ακολούθως επισκέφθηκε το σταντ της ΕΛ.ΑΣ., όπου παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τον προσομοιωτή ατυχήματος, αλλά και τα ειδικά drones.

Λίγο αργότερα έτυχε θερμής υποδοχής από τον Θεόδωρο Ζαγοράκη στο σταντ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ βρέθηκε και στο περίπτερο του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συμμετοχή για τον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Η βόλτα στο περίπτερο της Κίνας

Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τεχνολογικά επιτεύγματα των εκθετών από την Κίνα, στο περίπτερο 13. Αρχικά συζήτησε με τους εκπροσώπους των κινεζικών σιδηροδρόμων, ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με εκπροσώπους της Cosco σχετικά με την επένδυση στον ΟΛΠ. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με την ογκώδη μασκότ της πολυεθνικής εταιρείας, δίπλα στην οποία είπε και μία ατάκα με αποδέκτη τον πρωθυπουργό.

Ξεναγήθηκε, επίσης, στο σταντ της Huawei, ενώ του μέτρησαν και... την πίεση σε ειδικό μηχάνημα. «Μια χαρά, είμαι εντάξει για να συνεχίσω», είπε αστειευόμενος.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ εντυπωσιάστηκε από το ρομπότ που σχεδίασαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ στο σταντ του ΑΠΘ προσπάθησε «αφυπνίσει» τα αντανακλαστικά του. Παράλληλα, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τους σκύλους - βοηθούς ατόμων με αναπηρία.

Πέρασε, μάλιστα, από το περίπτερο της οργάνωσης Θετική Φωνή, όπου ενημερώθηκε για τη σημασία της προφύλαξης από τον ιό του HIV και οι εθελοντές της οργάνωσης του έδωσαν προφυλακτικά και πληροφοριακό υλικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επισκέφθηκε το περίπτερο 15, εκεί, δηλαδή, όπου βρίσκονται τα σταντ των υπουργείων και των φορέων του Δημοσίου.

Η ενδυματολογική επιλογή του κ. Μητσοτάκη δεν έμεινε ασχολίαστη από πολίτη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντάει: «Μου είπαν ότι θα έχει ζέστη».

Καθόλη τη διάρκεια της βόλτας του, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να χαιρετηθεί με πολλούς πολίτες, αλλά και μικρά παιδιά.