Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σημειακή μόνο η ταλαιπωρία το πρωί στη Λ. Νίκης (vid)

Ο ποδηλατόδρομος ολοκληρώνεται και τοποθετήθηκαν πασαλάκια για τον διαχωρισμό της κυκλοφορίας. Πάνω κάτω η Δημοτική Αστυνομία μοιράζει κλήσεις.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από το πρωί μέχρι και τις 10.00' λειτουργεί για πρώτη μέρα η λεωφόρος Νίκης με τη λωρίδα που θα καταλάβει ο νέος προσωρινός ποδηλατόδρομος.

Το μόνο προβληματικό σημείο τις πρώτες ώρες είναι από τη διασταύρωση με Σαλαμίνος μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί δημιουργείται μποτιλιάρισμα, εξαιτίας κυρίως των συνεργείων για την κατασκευή του «Όλυμπος Νάουσα», που κλείνουν σημειακά την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.



Από την Αριστοτέλους και μετά ο δρόμος είναι ανοιχτός και δείχνει τον χαμηλό πρωινό κυκλοφοριακό φόρτο.



Προς το παρόν με μηχανές στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας διώχνουν και «γράφουν» όσους σταθμεύουν με αλάρμ στην αριστερή λωρίδα. Είναι βέβαιο πως με τον ποδηλατόδρομο στο οδόστρωμα ακόμη και μια στάση λεπτού θα δημιουργεί στο εξής σοβαρό πρόβλημα στην παραλιακή οδό.

Από το μποτιλιάρισμα πάντως στην αρχή του δρόμου, πολλοί οδηγοί που κινούνταν προς τα ανατολικά επέλεξαν τη στροφή στη Βενιζέλου, προκειμένου να πάρουν τη Μητροπόλεως.

Και προφανώς το μετάνιωσαν, διότι όσοι υπέμειναν την ολιγόλεπτη καθυστέρηση μέχρι την Αριστοτέλους... δικαιώθηκαν.



Την ίδια ώρα τα συνεργεία κατασκευάζουν τον ποδηλατόδρομο και τοποθετούν πασαλάκια για τον διαχωρισμό της κυκλοφορίας από τις δυο λωρίδες όπου κινούνται τα ΙΧ. Ουσιαστικά στις 10.00' το πρωί απέμεναν λίγα μέτρα από το ύψος της Δημητρίου Γούναρη έως τον Λευκό Πύργο για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο οδόστρωμα και στη συνέχεια θα αρχίσουν να τοποθετούνται και τα υπόλοιπα πασαλάκια.

Είναι σαφές πάντως πως αυτές οι πρώτες ώρες δεν μπορούν να δώσουν την πραγματική εικόνα που θα επικρατήσει στο κέντρο της πόλης, καθώς το πρωί και ειδικά προτού ουσιαστικά ανοίξει η αγορά έτσι κι αλλιώς η λεωφόρος Νίκης δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση.