Skip to main content

Χόρκλερ: Θα αρέσει στους φιλάθλους του Άρη αυτό που θα δουν στο γήπεδο

«Νομίζω ότι θα αρέσει στους φιλάθλους του Άρη αυτό που θα δουν στο γήπεδο», σημείωσε ο νέος καλαθοσφαιριστής των κιτρινόμαυρων.

Μυήθηκε στον αθλητισμό από την ηλικία των πέντε ετών. Έγραψε χιλιόμετρα στο μπέιζμπολ, στο ποδόσφαιρο, του αρέσει το σέρφινγκ, η γνωριμία με το μπάσκετ, όμως, ήταν η καταλυτική. Αυτή που του... άναψε το φως, δείχνοντάς του τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Ολοκληρώνοντας την κολεγιακή διαδρομή του, πριν από μερικούς μήνες, στο φημισμένο Πρόβιντενς, ο Νόα Χόρκλερ ήξερε ότι θα περάσει τον Ατλαντικό για να συνεχίσει τη δράση του στο παρκέ ως επαγγελματίας.

«Είπα στον εκπρόσωπό μου ότι θέλω να πάω κάπου ζεστά, δεν είχα φανταστεί πως ο δρόμος θα με έβγαζε στην Ελλάδα και τον Άρη», τα λόγια του 24χρονου Αμερικανού πάουερ φόργουορντ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγες ώρες πριν φορέσει αθλητική περιβολή για το αυριανό , πρώτο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων στη Basket League, στο Αλεξάνδρειο, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (16:00, ΕΡΤ3).

«Θεωρώ ότι η χρονιά θα είναι συναρπαστική. Η ομάδα μας απαρτίζεται από πολλούς νέους , σε ηλικία, παίκτες, οι οποίοι βγήκαμε μόλις από κολέγια. Έχουμε να προσφέρουμε ενέργεια, πάθος. Νομίζω ότι θα αρέσει στους φιλάθλους του Άρη αυτό που θα δουν στο γήπεδο, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς και αναγνωρίζουμε τη δυναμική του αντιπάλου μας, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να είμαστε ανταγωνιστικοί αύριο στον αγωνιστικό χώρο», συμπλήρωσε ο Χόρκλερ.

Η σεζόν, επίσημα, άρχισε στενάχωρα για τον Άρη. Προσδοκία ήταν να έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τη χρονιά, ο δρόμος του, ωστόσο, σταμάτησε νωρίς στα προκριματικά του FIBA Europe Cup (σ.σ. αποκλεισμός από τη λιθουανική, Γουλβς).

«Προφανώς και ήταν απογοητευτικό το ότι δεν καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του FIBA Europe Cup. Θέλαμε να κερδίσουμε το ματς με τη Γουλβς, είμαστε, όμως, ακόμη σε διαδικασία προετοιμασίας, έχουμε πολλά να βελτιώσουμε για να φτάσουμε στο αγωνιστικό επίπεδο που θέλουμε», σχολίασε ο Χόρκλερ.

Εστιάζοντας στον εαυτό του, επισήμανε: «Το σκοράρισμα, η άμυνα και το ριμπάουντ είναι τα δυνατά μου χαρακτηριστικά. Δουλεύω, όμως, στα πάντα. Προσπαθώ να εξελιχθώ στη θέση του πλέι μέικερ, στη δημιουργία επιθετικών φάσεων. Ο κόουτς Καστρίτης μου λέει να παίζω δυνατά, να νιώθω ελεύθερος να κάνω το παιχνίδι μου. Μου αρέσει που μαθαίνω καινούργια πράγματα από τον κόουτς. Ο τρόπος με τον οποίο παίζεται η άμυνα εδώ, σε σχέση με αυτό που έχω συνηθίσει να παίζω στην Αμερική, είναι διαφορετικός, ο ρυθμός είναι γρήγορος, προσπαθώ να προσαρμοστώ όσο γίνεται ταχύτερα και καλύτερα στα νέα δεδομένα που έχω. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς, ονειρεύομαι να κάνω πολλά παίζοντας. Θέλω να παίξω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, είτε στην Ευρώπη, σκέφτομαι την Ευρωλίγκα, είτε στις ΗΠΑ. Θέλω να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία που θα μου παρουσιαστεί».

Καταλήγοντας , ομολόγησε πως: «Μου λείπει περισσότερο από την πατρίδα η παραλία. Είμαι από την Φλόριντα, μένω 5’ λεπτά μακριά από τη θάλασσα. Είναι δύσκολο να είσαι μακριά από το σπίτι σου, ειδικά όταν συμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα, όπως είχαμε τελευταία με τον τυφώνα Ιαν, ο οποίος σε μας, είμαι από την ανατολική ακτή της Φλόριντα, δε «χτύπησε» σκληρά, όσο στη δυτική ακτή. Εχω μερικούς φίλους δυτικά, τα πράγματα εκεί ήταν τραγικά. Η οικογένειά μου, ευτυχώς, είναι ασφαλής».

Μοιράστηκε, επίσης, ότι: «Δεν έχω, ακόμη, καλή εικόνα από τη Θεσσαλονίκη, δεν έχω βγει στην πόλη. Το βέβαιο είναι πως όλοι γύρω μου είναι πολύ ευγενικοί, θερμοί στις εκδηλώσεις τους. Υπάρχουν εδώ καλά μέρη για φαγητό. Η αλήθεια είναι πως για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα, ουσιαστικά, δεν ήξερα τίποτα».