Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
x

ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Καταγγελίες στη Voria.gr ότι εδώ και μερικές εβδομάδες, ο αύλειος χώρος του κολυμβητηρίου έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί σε κατοίκους της Καλαμαριάς η εικόνα των σταθμευμένων απορριμματοφόρων στο χώρο του δημοτικού κολυμβητηρίου. Κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο, αλλά και όσοι περπατούν καθημερινά στον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου, κατήγγειλαν στην Voria.gr ότι εδώ και μερικές εβδομάδες, ο αύλειος χώρος του κολυμβητηρίου έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων.

Ειδικότερα, πρόκειται για τέσσερα με πέντε οχήματα, τόσο της ανακύκλωσης όσο και της αποκομιδής οικιακών απορριμμάτων τα οποία, μετά το πέρας του ωραρίου, επιστρέφουν σε αυτόν το χώρο και σταθμεύουν εκεί. “Η εικόνα είναι πρωτόγνωρη, σε ένα χώρο στον οποίο πηγαίνουν καθημερινά, το προηγούμενο διάστημα αλλά και προσεχώς μόλις ξαναλειτουργήσουν τα κολυμβητήρια, εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών και πάρα πολλά παιδιά, να σταθμεύουν απορριμματοφόρα”, ανέφερε στην Voria.gr κάτοικος της περιοχής. Άλλος περίοικος κάνει λόγο για δυσοσμία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Πρασίνου και Ανακύκλωσης Στέλιο Ματσαρίδη η στάθμευση των απορριμματοφόρων εντός του χώρου του κολυμβητηρίου είναι μια προσωρινή λύση. “Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του τομέα της Καθαριότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποφασίσαμε να κάνουμε διασπορά των οχημάτων, καθώς και των εργαζομένων στην Καθαριότητα. Έτσι, εκτός του εργοταξίου στο οποίο συγκεντρώνονται συνήθως όλα τα οχήματα, διασπείραμε κάποια εξ αυτών και σε άλλα δύο σημεία, στο κολυμβητήριο και στα νεκροταφεία”.

Σύμφωνα με τον κ. Ματσαρίδη τα οχήματα θα φύγουν από τον συγκεκριμένο χώρο τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες “πολύ πριν αρχίσει να λειτουργεί ξανά το κολυμβητήριο”. Επιπλέον, όπως σημειώνει, τα οχήματα απολυμαίνονται καθημερινά. Στο ερώτημα “γιατί δεν επιλέχθηκε άλλος χώρος για τη στάθμευση των απορριμματοφόρων” ο αντιδήμαρχος εξήγησε πως “ο συγκεκριμένος χώρος φυλάσσεται και αυτό προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια”.

“Υπάρχουν και άλλοι διαθέσιμοι χώροι στην Καλαμαριά για τη διασπορά των απορριμματοφόρων, αλλά η διοίκηση του δήμου επέλεξε, κακώς κατά τη γνώμη μου, αυτόν του κολυμβητηρίου. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα τα απομακρύνει από κει ώστε να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο”, δήλωσε στην Voria.gr ο τέως δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ