Skip to main content

Χρειάζεται τεστ κορωνοϊού πριν το αντιγριπικό εμβόλιο;

Το μήνυμά που πρέπει να στείλουμε, είναι πως θα πρέπει να εμβολιαστούν οι ομάδες υψηλού κινδύνου, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

«Αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος ζητεί το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο για μένα είναι παράλογο», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς σε ερώτηση για το αν επαρκούν τα εμβόλια που έχει η χώρα μας.

«Η ζήτηση από άτομα που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, που αθλούνται, που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εμβολιαστούν», είπε ακόμη ο κ. Βάλτας. «Είναι δυνατόν να εμβολιάσουμε 8 εκατ. κόσμο γιατί έτσι φαντάζεται ή έτσι άκουσε ότι πρέπει να το κάνει; Η επιστημονική κοινότητα λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούν συγκεκριμένες κατηγορίες. Οι γιατροί και εμείς, λοιπόν, είμαστε θεματοφύλακες να το κάνει αυτός που το έχει ανάγκη».

«Το μήνυμά που πρέπει να στείλουμε, είναι πως θα πρέπει να εμβολιαστούν οι ομάδες υψηλού κινδύνου», είπε ακόμη ο κ. Βαλτάς για να αναφερθεί στη δήλωση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνου Λουράντου που νωρίτερα στο Mega υποστήριξε ότι «θα πρέπει κάποιος προτού υποβληθεί στο αντιγριπικό εμβόλιο θα πρέπει να έχει τεστ για κορονοϊό».

«Κανείς από τους επιστήμονες δεν έχει αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει τεστ κορονοϊού πριν το αντιγριπικό εμβόλιο, εξάλλου μην ξεχνάτε ότι ο συνταγογράφος γιατρός κρίνει από μόνος του κάνοντας διάγνωση αν έχει μία γρίπη, αν έχει κάποιο πνευμονικό νόσημα, αν έχει κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού. Αλίμονο να υποχρεώσουμε όλο τον κόσμο να περάσει τεστ covid-19 για να του κάνουμε το εμβόλιο», επισήμανε.