Skip to main content

Χρηματικό πρόστιμο σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τον τελικό κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός κυνήγησε νομικά την υπόθεση ζητώντας την τιμωρία των δύο «Δικεφάλων» μέσω καταγγελίας στην οποία προχώρησε και η οποία έπεσε στο κενό

Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκαν ΠΑΟΚ (88.000 ευρώ) και ΑΕΚ (37.000 ευρώ) από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στον τελικό κυπέλλου του ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός κυνήγησε νομικά την υπόθεση ζητώντας την τιμωρία των δύο «Δικεφάλων» μέσω καταγγελίας στην οποία προχώρησε και η οποία έπεσε στο κενό.

Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες ζήτησαν από τον εισαγγελέα με την καταγγελία που έκαναν και συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό να κληθούν οι δυο ομάδες με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα που κάνει λόγο για «είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».

Για την ιστορία, το άρθρο αυτό προβλέπει ποινή τιμωρίας της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές, πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και αφαίρεση 3 βαθμών.

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση της απόφασης αναφέρει:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή ύψους τριάντα επτά χιλιάδων (37.000) ευρώ και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνολική χρηματική ποινή ύψους ογδόντα οκτώ χιλιάδων (88.000) ευρώ (τελικός Κυπέλλου Ελλάδας)».