Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
x

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΑΝΟΔΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΚΑΤΑ 0,78%

Εν μέσω όμως περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, το Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε πάνω από τα επίπεδα των 830 μονάδων.

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εν μέσω όμως περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, το Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε πάνω από τα επίπεδα των 830 μονάδων.

Η υποχώρηση του τζίρου οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αργία που υπάρχει στις 20 Ιουνίου στη Wall street, με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται ήπια ανοδικά και να αποτιμούν τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών.

Θετικά επέδρασε στην αγορά και η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης R&I κατά μια βαθμίδα, σε ΒΒ+ τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε θετική πορεία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 831,81 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,78%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 40,93 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 13.695.289 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,73%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,75%.

Ανοδικά κινήθηκαν 63 μετοχές, 51 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+3,90%) και της Τεχνολογίας (+3,74%). Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε οι δείκτης του Πετρελαίου (-1,97%).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ