Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Θετική αποτίμηση της ελληνικής οικονομίας για το 2019 έκανε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το 2020.

Τη θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους εταίρους της χώρας, τους επενδυτές, τους οίκους αξιολόγησης και τους Έλληνες πολίτες επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας χτύπησε ως είθισται το παραδοσιακό καμπανάκι στο Χρηματιστήριο Αθηνών σηματοδοτώντας την έναρξη της πρώτη συνεδρίασης για το 2020, επισημαίνοντας τη μεγάλη άνοδο του δείκτη το 2019.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών έθεσε όπως συνηθίζεται τους στόχους της ελληνικής οικονομίας για το 2020, οι οποίοι είναι οι εξής:

-Υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη

-Aναδιανομή του εισοδήματος με στόχο την κοινωνική συνοχή

-Bελτίωση του εισοδήματος των νοικοκυριών μέσω κυρίως της μεγαλύτερης από την αρχικά σχεδιαζόμενη μείωση της φορολογίας

-Eνίσχυση της ρευστότητας

-Αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων

-Ενίσχυση των αγορών χρήματος και κεφαλαίου-

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του oμίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σ. Λαζαρίδης, αφού τόνισε την παγκόσμια πρωτιά σε απόδοση του ελληνικού χρηματιστηρίου το 2019 επεσήμανε ότι ο στόχος για την επόμενη χρονιά είναι η άντληση σημαντικών κεφαλαίων από την κεφαλαιογορά για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Τέλος, τόνισε ότι στόχος της διοίκησης του Χ.Α είναι η περαιτέρω ενίσχυση της οργανωτικής δομής του και η εισαγωγή νέων δεικτών, όπως είναι ο δείκτης μερισματικής απόδοσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ