Skip to main content

Χρηματιστήριο: Περιόρισε τις απώλειες στο 0,88% – Κράτησε τις 790 μονάδες

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης περιορίσθηκε κατά 0,97% και κατά 0,73% ο Mid Cap, ενώ ο δείκτης των τραπεζών αποδυναμώθηκε κατά 2,11%.

Από σαράντα κύματα πέρασε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε μια ημέρα στην οποία η έντονη μεταβλητότητα ήταν παρούσα στην Ευρώπη τόσο στα χρηματιστήρια όσο και στην αγορά των κρατικών ομολόγων.

Οι φόβοι για ύφεση ξεπρόβαλαν και σήμερα ελέω του νέου προγράμματος που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, ένα πρόγραμμα το οποίο οι αναλυτές και οι χρηματαγορές κρίνουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί.

Οι ρευστοποιήσεις επικράτησαν τόσο στις μετοχές όσο και στα κρατικά ομόλογα (η απόδοση της ελληνικής δεκαετίας εκτινάχθηκε στο 5,05% για να περιορισθεί στη συνέχεια στο 4,87%), ωστόσο η παρέμβαση που ανακοίνωσε ότι θα προβεί η Τράπεζα της Αγγλίας κάλμαρε σε μεγάλο βαθμό τις αγορές, με αποτέλεσμα τα χρηματιστήρια να περιορίσουν τις αισθητές απώλειες (κάποια τις διέγραψαν) και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να κάνουν μεταβολή και να σημειώνουν πτώση.
Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,88% και έπεσε στις 791,42 μονάδες. Το ελληνικό χρηματιστήριο μαζί με το ιταλικό είναι εκείνα με τη χειρότερη σημερινή εικόνα, καθώς Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη πέρασαν σε θετικό έδαφος.

Το χαμηλό ημέρας σημειώθηκε στις 783,06 μονάδες και το υψηλό στις 798,12 μονάδες στο διάστημα στο οποίο η Λεωφόρος Αθηνών προσπάθησε να περάσει σε θετικό έδαφος. Στα 67 εκατ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 20,7 εκατ. τεμάχια.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης περιορίσθηκε κατά 0,97% και κατά 0,73% ο Mid Cap, ενώ ο δείκτης των τραπεζών αποδυναμώθηκε κατά 2,11%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης Coca Cola και Τράπεζα Πειραιώς δέχθηκαν τριγμούς διαγράφοντας 4,08% και 3,39% αντίστοιχα. Εθνική, Aegean, Βιοχάλκο και Eurobank με πτώση μεταξύ 2,65% και 2,02%.

Ξεχώρισαν οι μετοχές των Motor Oil και Jumbo με αισθητά κέρδη της τάξεως του 2,50% και 2,09% αντίστοιχα, ενώ στο +1,23% έκλεισε η μετοχή της Quest και στο +1,10% της Τέρνα Ενεργειακή.