Skip to main content

Χρηματοδοτεί 161 νέους επιχειρηματίες η περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης

Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χρηματοδοτεί με πόρους από το ΕΣΠΑ, 161 νέους επιχειρηματίες - Ποιους τομείς εντάσσονται.

Με πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 18.157.475 ευρώ, χρηματοδοτεί 161 νέους επιχειρηματίες, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα 161 νέα επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν κατανέμονται ισόρροπα μεταξύ των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων και εντάσσονται στους εξής επιχειρηματικούς τομείς:

- 70 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών και αγροδιατροφικών προϊόντων, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 8,7 εκατ. ευρώ

- 48 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της παροχής υπηρεσιών (τουρισμός, ενημέρωση, εκπαίδευση, προγραμματιστές, ψυχαγωγία, άθληση, υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων κ.α.), με χρηματοδότηση 5,1 εκατ. ευρώ

- 43 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της υγείας (ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων), τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 4,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο, η αύξηση του προϋπολογισμού στον τομέα στήριξης της επιχειρηματικότητας, στα 18,1 εκατ. ευρώ, από τον αρχικό της σχετικής πρόσκλησης που ανέρχονταν στα πέντε εκατ. ευρώ, αποφασίστηκε λόγω του μεγάλου αριθμού σοβαρών προτάσεων, νέων επιχειρηματιών και επαγγελματιών «οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς επιλέγουν να επενδύσουν στον τόπο μας». Ο κ. Μέτιος υπογραμμίζει ότι «...η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου της διοίκησής μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας...» και σημειώνει πως στο επόμενο διάστημα θ' ακολουθήσουν και άλλες χρηματοδοτήσεις, τόσο για επενδυτικά σχέδια έρευνας και καινοτομίας όσο και για την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων, «πέραν του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης που εφαρμόζουμε λόγω της πανδημίας».