Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 12,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕΠ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ SUNLIGHT

Σχέδιο Γιούνκερ: Η παγκοσμίως πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία κατασκευής συσσωρευτών λαμβάνει στήριξη από το ΕΤΣΕ για ανάπτυξη και καινοτομία

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), η καρδιά του σχεδίου Γιούνκερ, έχει παράσχει τη στήριξή του σε δάνειο ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς τη Sunlight, ελληνική εταιρεία κατασκευής συσσωρευτών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν, η Sunlight απασχολεί περισσότερους από 840 υπαλλήλους για την ανάπτυξη, παραγωγή και ανακύκλωση συσσωρευτών που χρησιμοποιούνται σε ευρύ φάσμα εφαρμογών, μεταξύ άλλων, σε βιομηχανικά οχήματα, εκτός δικτύου συστήματα ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, έξυπνα δίκτυα και τηλεπικοινωνίες. Η χρηματοδότηση που παρέχεται μέσω του δανείου αυτού θα βοηθήσει την εταιρεία να επενδύσει σε νέο εξοπλισμό για το εργοστάσιό της στην Ξάνθη και να ενισχύσει τις ικανότητές της για έρευνα και καινοτομία ώστε να αναπτύξει νέα προϊόντα.

Ο αντιπρόεδρος κ. Jyrki Katainen, αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε τα εξής: «Η Sunlight αποτελεί ελληνική και ευρωπαϊκή επιτυχία, με εξαγωγές σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με αυτή τη συμφωνία δανειοδότησης θα βοηθηθεί ώστε να επεκταθεί, να καινοτομήσει και, πράγμα πολύ σημαντικό, να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. Το δάνειο αυτό, που έχει τη στήριξη του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, αποτελεί πραγματικά απόδειξη της στήριξης της Ευρώπης για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα».

Η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος στην πρώτη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τις επενδύσεις που έχουν κινητοποιηθεί από το ΕΤΣΕ, σε σχέση με το ΑΕΠ. Έως τον Νοέμβριο του 2018, το σχέδιο Γιούνκερ έχει ήδη κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 360 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων σχεδόν 11 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα, ενώ έχει στηρίξει 850.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ