Skip to main content

Χρηματοδότηση 3,48 εκατ. ευρώ για το αποχετευτικό στο Μελισσοχώρι και τη Λητή

«Πετύχαμε χρηματοδότηση 3,48 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι και τμήμα της Λητής», αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

«Ένα έργο που αναβαθμίζει το Μελισσοχώρι και τη Λητή του δήμου Ωραιοκάστρου και δημιουργεί περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή θέτει σε τροχιά υλοποίησης ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Ωραιοκάστρου.

«Βάζοντας τέλος σε παθογένειες του παρελθόντος και δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 3,48 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.), για να ολοκληρωθεί επιτέλους η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στο Μελισσοχώρι και σε τμήμα της Λητής», τονίζεται σχετικά.

«Θέσαμε σε προτεραιότητα ως διοίκηση το έργο της ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι και σε τμήμα της Λητής. Οι συνεργάτες μου και εγώ εργαστήκαμε μεθοδικά όλο το προηγούμενο διάστηκα, ξεπεράσαμε εμπόδια και δώσαμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, για να βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι διεκδικήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. για την υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το Μελισσοχώρι και τη Λητή και θα δημιουργήσει επιπλέον προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Με το έργο αυτό προστατεύουμε το περιβάλλον και εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για τους δημότες μας», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το έργο θα υλοποιηθεί στη βάση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑ Ωραιοκάστρου (κύριος του έργου) και της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ. ΑΟΤΑ (φορέας υλοποίησης).

«Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, τους προηγούμενους μήνες κίνησε όλες τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για να τεθεί το έργο σε τροχιά υλοποίησης. Σε στενή συνεργασία και συνεχείς επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πέτυχε να ενταχθεί στους "οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας" το Μελισσοχώρι, κάτι που δεν είχε γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις και με αυτό τον τρόπο να συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση του επιχειρησιακού προγράμματος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.). Για το θέμα ο κ. Τσακίρης και οι συνεργάτες του είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς στην Αθήνα» επισημαίνεται σχετικά στην ανακοίνωση και προσθέτει:

«Οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς και σήμερα ανακοινώθηκε από το Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. η απόφαση ένταξης του έργου και η εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 3,48 εκατ. ευρώ για την υλοποίησή του».

*φωτογραφία αρχείου