Skip to main content

Χρυσές οι Θεσσαλονικιές Κλωναρίδου-Μπόζη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470

Οι αθλήτριες της ιστιοπλοΐας από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα 470, ολοκληρώνοντας την παρουσία τους με 58 βαθμούς ποινής.

Εντυπωσιακή η επίδοση των ελληνικών ομάδων που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 Νέων Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στη Ριβιέρα ντελ Γκάρντα της Ιταλίας.

Οι Θεσσαλονικιές αθλήτριες της ιστιοπλοΐας, Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Μαρία Μπόζη, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα 470, ολοκληρώνοντας την παρουσία τους στη διοργάνωση με 58 βαθμούς ποινής. Οι Γαλλίδες Λεφόρτ / Γκρανιέρ ακολούθησαν με 66 βαθμούς ποινής και την τριάδα συμπλήρωσαν οι Γερμανίδες με 69 βαθμούς ποινής.

Σημαντική η επιτυχία και για τις Αριάδνη Σπανάκη και Μυρτώ Παπαδοπούλου, που πανηγύρισαν το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 420 κάτω των 17 ετών με 75 βαθμούς ποινής. Οι Ιταλίδες Σποσάτο / Σεντρόνε κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με 71 βαθμούς ποινής, ενώ το ισπανικό πλήρωμα έφτασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με 84 βαθμούς ποινής.

Το ελληνικό πλήρωμα με τις Παππά / Τσαμοπούλου ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους στην 7η θέση (123 βαθμούς ποινής).

Πολύ καλή η προσπάθεια και για τους Αθανασόπουλο και Τάσσιο στα 420, που έφτασαν ως την 4η θέση με 126 βαθμούς ποινής. Η πρώτη θέση πήγε στο πλήρωμα της Ισπανίας και ακολούθησαν ΗΠΑ και Ιταλία.

Πηγή: Sport24