Skip to main content

Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Κασιδιάρης και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής

Ο άλλοτε βουλευτής της Χρυσής Αυγής ήταν ο πρώτος που παραδόθηκε στις αρχές - Ακολούθησαν ακόμη οχτώ στελέχη της οργάνωσης.

Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του στο Πικέρμι παραδόθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου που επιβάλει ποινές φυλάκισης στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής.

Λίγη ώρα αργότερα, παρουσιάστηκαν ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο Α.Τ. Ραφήνας. Από μόνοι τους παραδόθηκαν στο Α.Τ. Νίκαιας ο Γιώργος Πατέλης και ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο Γιώργος Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ΝΑ Αττικής (Ελληνικό), ο Μάρκος Ευγενικός στο Α.Τ. Περάματος, ο Ιωάννης Κομιανός στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και ο Αναστάσιος Αναδιώτης στο Α.Τ. Δραπετσώνας.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και δέκα ακόμη άτομα συνελήφθησαν εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης και μεταφέρονται στη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως αναφέρει η kathimerini.gr, είτε παρουσιαστούν από μόνοι τους είτε συλληφθούν θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί παραπέμπονται στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει οργανώσει 25 ομάδες συλλήψεων με 80 αστυνομικούς. Εκτιμάται ότι τα ηγετικά στελέχη θα παραδοθούν από μόνα τους στα Α.Τ. των περιοχών τους με πρόθεση να διαμορφώσουν θετική εικόνα ενόψει έφεσης.