Skip to main content

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης:Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους μαθητές για τη «δυναμική αντίδραση»

Η Χρυσή Αυγή επικροτεί τον τρόπο που αντέδρασαν μαθητές του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - «Απομάκρυναν αριστεριστές συμμορίτες»

Θέση υπέρ των μαθητών του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που «αντέδρασαν δυναμικά», δηλαδή επιτέθηκαν στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο το πρωί της Τρίτης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν άγρια επεισόδια, εκφράζει με ανακοίνωσή της η καταδικασθείσα ως εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Μέσω σχετικής ανακοίνωσης, τους «συγχαίρει για τη δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς».

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στη Σταυρούπολη-Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητές(vid)

Στην ίδια ανακοίνωση υποστηρίζει πως «συνονθυλεύματα κομμουνιστικών και αναρχικών μορφωμάτων δεν έχουν καμία θέση κοντά στους σχολικούς χώρους» και επικροτεί τον τρόπο με τον οποίο «απομάκρυνε τους αριστεριστές συμμορίτες κάνοντας αυτό που η πολιτεία αρνείται να πράξει».

Δείτε ακόμα - Μαρτυρία μαθήτριας για τα επεισόδια στη Σταυρούπολη: «Χτυπούσαν και μαχαίρωναν»

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για συμμετοχή μαθητών στα επεισόδια της Σταυρούπολης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή συγχαίρει τους μαθητές του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς.

Συνονθυλεύματα κομμουνιστικών και αναρχικών μορφωμάτων δεν έχουν καμία θέση κοντά στους σχολικούς χώρους, ιδίως όταν με θράσος ανακοινώνουν εκφοβιστικές συγκεντρώσεις εγκαταλείποντας κάθε προσωπείο δήθεν φιλο-μαθητικών αισθημάτων.

Ορθώς λοιπόν η μαθητική κοινότητα της Σταυρούπολης απομάκρυνε τους αριστεριστές συμμορίτες κάνοντας αυτό που η πολιτεία αρνείται να πράξει καλύπτοντας τους χαϊδεμένους της ταξικούς επαναστάτες».