Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΧΡΥΣΙΔΟΥ: ΓΚΆΦΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΉΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ ΣΤΗ ΓΝΩΜΟΔΌΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ

Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο, η υπηρεσία του δήμου επικαλείται την ΥΑ Μπαλτά για την κατά χώραν διατήρηση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου

Για τραγικό και «αστείο» λάθος της Νομικής Υπηρεσίας στη γνωμοδότησή της για τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου του μετρό, στην παρέμβαση στο ΣτΕ, κάνει λόγο η  Έλλη Χρυσίδου, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Νοτοπούλου και πρώην αντιδήμαρχος του δήμου επί διοικήσεως Γιάννη Μπουτάρη.

Η κ. Χρυσίδου, ρίχνωντας τα βέλη της προς την τωρινή διοίκηση, την οποία χαρακτηρίζει «για γέλια και για κλάματα», αλλά και τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, αναφέρει ότι η «επιπολαιότητα και η βιασύνη μήπως και δεν προλάβει είχε σαν αποτέλεσμα "τραγικό" και αστείο λάθος».

Όπως τονίζει σε ανάρτησή της στο Facebook, στη γνωμοδότηση της υπηρεσίας στην αρχή αναφέρεται σωστά η υπουργική απόφαση της Λίνας Μενδώνη, υπέρ της οποίας παρεμβαίνει ο δήμος, ενώ στο τέλος της 4ης και στην αρχή της 5ης σελίδας αναφέρεται η υπουργική απόφαση Μπαλτά τον Οκτώβριο 2015, με την οποία εγκρίθηκε η πρόταση του δήμου, «δηλαδή αυτήν την οποία πολεμά ο δήμαρχος και οι άλλοι, για την κατά χώρα διατήρηση των αρχαιοτήτων και ζητείται η έγκριση παρέμβασης για την ΥΑ Μπαλτά».

«Μύλος... άντε τώρα να τα μαζέψουμε», καταλήγει η κ. Χρυσίδου.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Για κλαματα και για γελια, η διοίκηση του Δήμου!

Για μια ακομη φορα και για ενα απο τα πιο σοβαρα θεματα που απασχολούν την πόλη ,με τον δημαρχο "ολων των πολιτων"οπως θελει να φανταζεται ,αλλα ταυτόχρονο με τις ενεργειες του και την όλο και περισσότερο εμπλοκή του στο ζήτημα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου,ενισχυει το διχαστικό κλίμα μεταξυ των πολιτών,σήμερα στην Οικονομικη επιτροπη οπου εισηχθη το θεμα,για την άσκηση παρέμβασης του Δήμου ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας υπέρ της Υπουργού Πολιτισμού...και βέβαια η επιπολαιότητα και η βιασύνη του δημάρχου μήπως και δεν προλάβει είχε σαν αποτέλεσμα" τραγικό" και αστείο λάθος!

Η γνωμοδότηση της ΝΥ στην αρχή αναφέρεται σωστά η ΥΑ της Μενδώνη, υπέρ της οποίας παρεμβαίνει ο Δήμος, στο τέλος της 4ης και στην αρχή της 5ης σελιδας αναφέρεται η ΥΑ Μπαλτά τον Οκτώβριο 2015, με την οποία εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου ,δηλ.αυτην την οποία πολεμά ο δήμαρχος και οι άλλοι, για την κατά χώρα διατήρηση των αρχαιοτήτων και ζητείται η έγκριση παρέμβασης για την ΥΑ Μπαλτά. Μύλος.. άντε τώρα να τα μαζέψουμε!»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ