Skip to main content

Χρυσικόπουλος: Διδακτική η φετινή σεζόν, μικρό πρωτάθλημα η τρίτη θέση

«Εάν διατηρηθεί το μεγαλύτερο μέρος του κορμού, πιθανώς θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο κακής αρχής, όπως φέτος», δήλωσε ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ

Tον δικό του απολογισμό για τη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ μίλησε στον ρ/σ «Libero», ο Λίνος Χρυσικόπουλος ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε και για τον θάνατο του Βασίλη Βουρτζούμη, με τον οποίο συνεργάστηκαν όταν εκείνος αγωνίστηκε στον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο φόργουορντ του «Δικεφάλου»:

Για τον θάνατο του Βασίλη Βουρτζούμη με τον οποίο είχε συνεργαστεί ως παίκτης του Άρη: «Μαύρη μέρα για το μπάσκετ σήμερα. Ηταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Όλες τις δυσκολίες τις έβλεπε πάντα με χαμόγελο. Ό,τι και να πω εγώ είναι λίγο. Τα λόγια δεν μπορούν να αποτυπώσουν σε καμία περίπτωση αυτό που ήταν ο Βασίλης. Τι να πω, ελαφρύ να είναι το χώμα που θα τον σκεπάζει».

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Ήταν μια πολύ μεγάλη σεζόν. Το πιο σημαντικό που κρατάω είναι η αντίδραση που έδειξε η ομάδα στα δύσκολα. Μπορέσαμε να αντιδράσουμε και από μία πολύ άσχημη κατάσταση καταφέραμε να επιτύχουμε σχεδόν όλους τους στόχους μας. Κακές μέρες στον αθλητισμό έχουν όλοι. Το σημαντικό είναι να αντιδράς και νομίζω ότι η ομάδα όπως και εγώ προσωπικά, το πετύχαμε φέτος».

Για το κλίμα που υπήρχε στις αρχές με τα αρνητικά αποτελέσματα: «Σίγουρα δεν ήταν ευχάριστο το κλίμα, αλλά επειδή εμείς βλέπαμε καθημερινά τον αγώνα που κάναμε στις προπονήσεις, ξέραμε ότι δεν ήταν φυσιολογικές αυτές οι εμφανίσεις και αυτό θα γυρνούσε. Για αυτό και δεν τα παρατήσαμε και δικαιωθήκαμε».

Για την αλλαγή προπονητή μετά από χρόνια στον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα έπαιξε και αυτό τον ρόλο του. Καινούριος προπονητής, καινούριος τρόπος παιχνιδιού, καινούριοι παίκτες, σχεδόν όλη η ομάδα άλλαξε. Δεν θα ήταν και φυσιολογικό να ξεκινήσεις ιδανικά. Βέβαια υπήρχαν και κακές ήττες από ομάδες που δεν έπρεπε να χάσουμε. Αλλά δεν το θεωρώ παράλογο το κακό ξεκίνημα σε μια τόσο καινούρια ομάδα όσο εμείς».

Για τους μικρούς τελικούς με τον Προμηθέα: «Η σειρά των πλέι οφ ήταν τελείως διαφορετική από ότι μέσα στη σεζόν. Είχαμε περισσότερο να προετοιμαστούμε για το ματς. Είχε και περισσότερες απουσίες ο Προμηθέας. Θεωρώ ότι γι' αυτό τελείωσε η σειρά τόσο εύκολα».

Για τη σειρά με τον Παναθηναϊκό: «Θέλαμε έστω μία νίκη στην έδρα μας, αλλά δυστυχώς με αυτές τις ομάδες, αν χάσεις έστω και για δύο λεπτά την συγκέντρωσή σου, μπορούν να σου βάλουν και 15-20 πόντους. Αυτό συνέβη και στο "Παλατάκι" και σε εκείνο το σημείο τελείωσε το ματς».

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ σε συνάρτηση και με αυτή της ΑΕΚ: «Μας αφήνει και πικρία και μας δίνει και κίνητρο, για τους ίδιους λόγους. Η εμφάνισή μας με την Καρσίγιακα που χάσαμε τη μεγάλη διαφορά ενώ θα μπορούσαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η ΑΕΚ θεωρώ ότι είχε πολύ καλούς παίκτες και σε συνδυασμό με την τύχη που είχε, πέρασε και το κατέκτησε. Και από την στιγμή που έγινε και στην Αθήνα, δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσει».

Για το πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσει ο ΠΑΟΚ τον βασικό του κορμό στο ρόστερ: «Εάν διατηρηθεί το μεγαλύτερο μέρος του κορμού, πιθανώς θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο κακής αρχής, όπως φέτος για παράδειγμα. Οπότε το θετικό είναι αυτό, ότι θα κερδίσεις χρόνο για να προσθέσεις πράγματα και όχι να αρχίσεις από το μηδέν».

Για τους Αμερικανούς που έρχονται και μπαίνουν στο κλίμα: «Είχαμε το ευτύχημα φέτος να έχουμε πολύ καλά παιδιά και συνεργάσιμα, που δουλεύουν σκληρά στο γήπεδο. Θεωρώ ότι κι εμείς βάλαμε το λιθαράκι μας ώστε να προσαρμοστούν πιο εύκολα οι Αμερικανοί».

Για τη νέα σεζόν: «Καλώς ή κακώς είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Για εμάς η τρίτη θέση είναι ένα μικρό πρωτάθλημα. Του χρόνου για να είναι καλύτερη η σεζόν θα θέλαμε καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Για να μπεις σφήνα στους δύο μεγάλους θέλει πολλή δουλειά από όλες τις πλευρές. Είναι δύσκολο για κάποια ομάδα να σπάσει το δίπολο. Και στην Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Ηταν διδακτική αυτή η σεζόν».