Skip to main content

Χρυσικόπουλος: Περιμέναμε αυτά τα παιχνίδια όλη τη χρονιά

«Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τον αγώνα κόντρα στον Άρη, έχουν μεγαλύτερη πίεση από εμάς», δήλωσε ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ

Για τη σειρά των αγώνων εναντίον του Άρη για τον δεύτερο γύρο των play-off μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Λίνος Χρυσικόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ:

Για το ματς με τον Άρη: «Είναι ένα ματς που το περιμέναμε όλη τη χρονιά, γιατί από ένα σημείο και έπειτα γνωρίζαμε ότι ήταν πολύ πιθανό στην 4η και την 5η θέση, να είμαστε εμείς και ο Άρης. Όλη η πόλη τα περιμένει αυτό το ματς. Είναι ένα κλασικό ντέρμπι, που αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς δίνει ένα απευθείας εισιτήριο στη φάση των ομίλων. Εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει φέτος 2 φορές τον Άρη στην κανονική περίοδο: «Οι 2 νίκες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και ως… μπούμερανγκ, αλλά επειδή γνωρίζω τους συμπαίκτες μου, ξέρω ότι θα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και το γεγονός ότι έχουμε κάνει 2 νίκες δεν θα παίξει κανένα ρόλο».

Για το αν είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ το ότι έπαιξε τα 2 ματς με το Λαύριο, ή αν θα προτιμούσε το πρόγραμμα του Άρη, ο οποίος δεν έχει αγώνα εδώ και 2 εβδομάδες: «Λόγω των 2 παιδιών που ήρθαν στην ομάδα (Άσκα, Σόμπεϊ), πιστεύω ότι τα παιχνίδια με το Λαύριο μας έκαναν πάρα πολύ καλό και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τον αγώνα με τον Άρη. Θεωρώ επίσης ότι ο Άρης έχει μεγαλύτερη πίεση από εμάς».

Σε ποιους τομείς βελτιώθηκε η ομάδα στους αγώνες με το Λαύριο: «Νομίζω ότι οι ασίστ μας είναι πολύ ανεβασμένες σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Επίσης, ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα, καθώς κρατήσαμε το Λαύριο πολύ χαμηλά και στα 2 ματς. Και οι 2 παίκτες είναι πολύ αθλητικά παιδιά και μας βοήθησαν πολύ στην άμυνα».

Για το γεγονός ότι στα παιχνίδια με το Λαύριο η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά: «Σε αρκετούς αγώνες μέσα στη χρονιά ξεκινήσαμε μουδιασμένα. Το Λαύριο είναι μια ομάδα που θα σε τιμωρήσει αμέσως αν ολιγωρήσεις 2-3 λεπτά. Το θετικό είναι ότι αντιδράσαμε γρήγορα και είχαμε καλά αποτελέσματα».

Για τις πιθανότητες που δίνει στη σειρά: «Θεωρώ ότι η έδρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, αλλά η πίεση που θα έχει ο Άρης, ισορροπεί την κατάσταση και πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.

Για τα ψηλά σχήματα που χρησιμοποιεί η ομάδα μετά την προσθήκη του Άσκα: «Αν δεν κάνω λάθος είχαμε πολύ περισσότερα ριμπάουντ στους αγώνες με το Λαύριο. Η παρουσία του Άσκα μας δίνει τη δυνατότητα να παίζουμε με αλλαγές, καθώς μπορεί να μαρκάρει με μεγάλη ευκολία τα γκαρντ. Μας βοηθάει πάρα πολύ».