Skip to main content

Χρήσιμες συμβουλές για να χάσετε έξυπνα τα κιλά των εορτών

Χρήσιμες συμβουλές από τη βιολόγο με ειδίκευση σε θέματα διατροφής, Ειρήνη Πασχαλέρη προκειμένου να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά των εορτών.

*της Ειρήνης Πασχαλέρη

Είναι λογικό να νιώθετε πρησμένοι και με κάποια κιλά παραπάνω μετά τις γιορτές και τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα και γλυκά!

Ειδικά φέτος με την καραντίνα υπολογίζεται ότι ο μεταβολισμός του μέσου ανθρώπου πρέπει να έχει μειωθεί κατά 20-30% λόγω την ακινησίας.

Αυτό, αυτομάτως, σημαίνει ότι βάζουμε ευκολότερα κιλά!

Ας υποδεχτούμε λοιπόν την νέα χρονιά κάνοντας κάτι καλό για τον εαυτό μας και την υγεία μας, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Αδειάστε το σπίτι από γλυκά και άλλους πειρασμούς! Δώστε τα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και γεμίστε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας με φρούτα και λαχανικά που θα πρέπει να αποτελέσουν το 50% της διατροφής σας.

2. Εάν φάγατε πολλά γλυκά κατά την διάρκεια των γιορτών προσπαθήστε να κάνετε μία αποτοξίνωση από την ζάχαρη για να ξεκουράσετε το συκώτι σας και να χάσετε εύκολα κιλά λίπους. Τρώτε καθημερινά 2-3 φρέσκα φρούτα, φυσικό χυμό και γλυκά χωρίς ζάχαρη. Βρείτε διάφορες συνταγές για να πάρετε ιδέες στο https://www.thessaloniki-diaitologoi.gr/news/

3. Μετά τις γιορτές επιστρέψτε στο μεσογειακό πρόγραμμα διατροφής σας που είναι αυτό που προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , για να χάσει κανείς βάρος με υγιεινό τρόπο. Φροντίστε δηλαδή, να τρώτε αρκετές φορές την εβδομάδα όσπρια και λαδερά λαχανικά, πολλές σαλάτες και φρούτα, ελαιόλαδο, ελιές και αμυλούχους υδατάνθρακές ολικής αλέσεως.

4. Μειώστε ή κόψτε το αλκοόλ εάν ήπιατε πολύ τις γιορτές καθώς και αυτό δημιουργεί κατακράτηση υγρών και πρήξιμο στον οργανισμό. Επίσης, κάθε αλκοολούχο ποτό που καταναλώνουμε, μετατρέπεται σε σάκχαρο στο αίμα μας όπως τα γλυκά!

5. Ξεκινήστε την ημέρα σας με περπάτημα ή γυμναστική, φροντίστε να αναπνέετε σωστά, πίνετε πολύ νερό και τσάι βοτάνων όπως λουίζα και σημύδα για να διώξετε την κατακράτηση.

Καλή Αρχή & Καλή Χρονιά!

* Η Ειρήνη Πασχαλέρη είναι βιολόγος με ειδίκευση σε θέματα διατροφής.

Instagram: @eirinipaschaleri & @hautenature_eshop_greece
Facebook : Eirini Paschaleri