Skip to main content

Χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ η Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Την Ελληνίδα αθλήτρια συνεχάρησαν για την επιτυχία της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η Άννα Κορακάκη στα 10μ με αεροβόλο πιστόλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής, που διεξάγεται στο Φορτ Μπένινγκ των ΗΠΑ.

Την Ελληνίδα αθλήτρια συνεχάρησαν μεταξύ άλλων για την επιτυχία της ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά από «μάχη» με τη Σέρβα Ζοράνα Αρούνοβιτς, η Κορακάκη έδειξε την ανωτερότητά της νικώντας με εξαιρετικές βολές στο τέλος.

Συγκεκριμένα, η Άννα Κορακάκη είχε επίδοση 243,7 έναντι 240,1 της Αρούνοβιτς. Τρίτη κατετάγη η Κλαϊσουμπάν από την Ταϊλάνδη με 219,1. Η επίδοσή της στον προκριματικό είχε αφήσει... υποσχέσεις για την πρώτη θέση στο αγώνισμα. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης της σκοποβολής είχε προκριθεί στον τελικό των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ (587/600), νωρίτερα σήμερα (Σάββατο, 12/5).

Συγκεκριμένα, είχε σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό με 587 - 21x (σε 600 βολές), αφού στα έξι σετ η βαθμολογία της ήταν 99, 98, 98, 99, 96, 97! Αύριο η Κορακάκη θα συμμετάσχει στο μεικτό 10μ αεροβόλο πιστόλι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αγωνιστεί με τον αδελφό της, Διονύση.

Να ανεβαίνει πάντα στην κορυφή ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Άννα Κορακάκη.

«Θερμά συγχαρητήρια για τη νέα μεγάλη παγκόσμια διάκρισή σου. Να επιτυγχάνεις πάντα τους μεγάλους στόχους σου και ν’ ανεβαίνεις πάντα στην κορυφή» ήταν το συγχαρητήριο μήνυμα του κ. Παυλόπουλου.

«Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους με τις επιδόσεις της», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter, εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια του για το χρυσό μετάλλιο και για το παγκόσμιο ρεκόρ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης γράφει: «Η Άννα Κορακάκη μας έκανε υπερήφανους ξανά! Αφού έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ, πήρε και το χρυσό στα 10 μέτρα αεροβόλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ. Θερμά συγχαρητήρια! Τα σάρωσες όλα!».