Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
x

ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗΣ: ΟΤΑΝ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΠΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως βούληση του είναι να δοθούν σκληρές μάχες για το έγκλημα και την καθημερινότητα των πολιτών.

«Κλείνει ένας κύκλος, ανοίγει ένας άλλος», με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλίας της, η απερχόμενη υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Η πρώην υπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας, άφησε αιχμές για τους τρόπους με τους οποίους καταργήθηκε το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και ενσωματώθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την κυβέρνηση, αφού το αντιμετωπίζει με τα χαρακτηριστικά της τάξης και την παραβατικότητας.

Στη συνέχεια, η κυρία Γεροβασίλη έκανε έναν απολογισμό της θητείας της και στο τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο υπουργό.

Με τη σειρά του, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χαιρέτησε τον κόσμο και είπε:

«Χαίρομαι που ξαναβλέπω πολλούς γνωστούς και φίλους γιατί αυτή είναι η τέταρτη φορά που αναλαμβάνω αυτή τη θέση».

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή αυτή να μου εμπιστευτεί το χαρτοφυλάκιο της ασφάλειας γιατί η ασφάλεια ταυτίζεται με τη δημοκρατία και όταν αυτό σαπίζει είναι η χαρά του ακροδεξιού και του ρατσιστή», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο Μάτι, λέγοντας ότι υπάρχουν πράγματα που μας πληγώνουν και το Μάτι μας πλήγωσε πολύ και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να υποσχεθούμε να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό. Ποτέ ξανά Μάτι.  Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε και στις αιχμές της κυρίας Γεροβασίλη για την ενσωμάτωση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας:

«Σε όλη την Ευρώπη και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η μεταναστευτική πολτική ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως και σε εμάς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ