Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΛΕΙΔΑΜΠΑΡΩΝΕΤΑΙ

«Θα κάνουμε τους Έλληνες πολίτες να μη φοβούνται, να αισθάνονται ασφαλείς και να πιστεύουν στο Κράτος» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τελετή εγκαινίων τού Πληροφοριακού Κέντρου (περιπτέρου) της Ελληνικής Αστυνομίας στην 84η ΔΕΘ.

«Θα κάνουμε τους Έλληνες πολίτες να μη φοβούνται, να αισθάνονται ασφαλείς, να έχουν αυτοπεποίθηση και να πιστεύουν στο Κράτος» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, όπως γράφει το ΑΠΕ.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προστασίας των συνόρων και εξήρε το έργο και την προσφορά των Ελλήνων συνοριοφυλάκων στον Έβρο, όπου, σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνουν «καθημερινά μάχες για να κρατηθούν απόρθητα τα σύνορα». Ο ίδιος έκανε λόγο για τους «μεγάλους κινδύνους που έρχονται από την Ανατολή, η οποία είναι γεμάτη πολέμους, πολλές φωτιές και απειλές», επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια προστασίας των συνόρων συνδυάζεται με την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας.

«Δε μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Όταν ο κόσμος "κλειδαμπαρώνεται" στα σπίτια του, όταν υπάρχει φόβος για τον άνθρωπο που είναι μέσα στο σπίτι του, τότε δε μπορεί να αισθανόμαστε καλά στην αστυνομία» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Για αυτόν τον λόγο έχουμε δεσμευτεί, κι έχουμε καταστρώσει σχέδιο, ότι θα καταπολεμήσουμε το έγκλημα μέχρι το τέλος και θα ξεριζώσουμε όλες αυτές τις αρρώστιες, τις κοινωνικές νόσους που έχουν απλωθεί στην ελληνική κοινωνία, έτσι ώστε να ξανακαταστήσουμε την Ελλάδα φιλειρηνική χώρα, όπως ήταν κάποτε».

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι «δε θα συμβιβαστούμε μέχρις ότου εξαλείψουμε εκείνους τους εγκληματίες που μπαίνουν στα σπίτια, τρομοκρατούν, πανικοβάλλουν και δημιουργούν φόβους». Όπως είπε, «οι φόβοι γίνονται συμπεριφορές ακραίες και είναι οι καλύτεροι πελάτες των ακροδεξιών, ρατσιστικών και άλλων ακραίων τάσεων στην πολιτική ζωή της χώρα μας». Τέτοιες ακραίες τάσεις, σημείωσε «ζήσαμε στην κρίση, αλλά ευτυχώς υποχωρούν. Ο κίνδυνος όμως είναι εδώ».

Παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θέλουμε καμία περιοχή να εξουσιάζεται από την Αστυνομία, αλλά δεν θέλουμε και περιοχές να εξουσιάζονται από την ανομία», ενώ μίλησε για την ανάγκη να επανέλθει στην ΕΛ.ΑΣ. η αξιοκρατία, κάτι που, όπως παρατήρησε, «χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια». «Η αξιοκρατία είναι το εργαλεία στον δημόσιο τομέα ώστε να γινόμαστε καλύτεροι» είπε.

Στην πορεία μετασχηματισμού της αστυνομίας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της, τη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών ασφάλειας και προστασίας για τον πολίτη, αλλά και για να υπάρξει εγγύτητα με τον πολίτη, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ