Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ: Ο ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως «η Αστυνομία είναι ένα περήφανο Σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τη δική του απάντηση στις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου, που σημειώθηκαν μετά την πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει ότι «η Αστυνομία είναι ένα περήφανο Σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ κάνει λόγο για «φαρισαϊσμό που ξεχειλίζει» σε σχέση με τις καταγγελίες περί ακραίας καταστολής.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το βράδυ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, αναφέροντας ότι «δεν υπήρξε ακραία καταστολή».

Επίσης, σήμερα διετάχθη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΔΕ για τις καταγγελίες και τις εικόνες αστυνομικής βίας που είδαν το φως της δημοσιότητας (δείτε εδώ).

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού:

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει.

Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ