Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗΣ: ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ

«Η φρίκη της Μαρφίν μας θυμίζει ότι ιδέες που σκοτώνουν δεν είναι ανθρώπινες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στη σημερινή συμπλήρωση δέκα ετών από τον δολοφονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της Μαρφίν, στην οδό Σταδίου, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους, η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος, αναφέρεται με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως σημειώνει, πριν 10 χρόνια Έλληνες έκαψαν Έλληνες, «πολίτες έκαψαν συμπολίτες. Η δολοφονία στη Μαρφίν δεν ξεχνιέται. Ήταν ένα έγκλημα μίσους που δεν παραγράφεται, αυτό το στίγμα φανατισμού δεν ξεπλένεται. Οι φυσικοί  αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ευθύνη της πολιτείας να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η φρίκη της Μαρφίν μας θυμίζει ότι ιδέες που σκοτώνουν δεν είναι ανθρώπινες, παγώνουν τον πολιτισμό μας, μας στέλνουν πολύ πίσω στους εμφύλιους και στους διχασμούς που γεμίζουν με σκοτάδι την νεώτερη ιστορία μας.

Τα 10 χρόνια είναι διπλό μνημόσυνο για τα θύματα. Είναι ευθύνη πως οι ένοχοι, που δεν τολμούν να εμφανιστούν, θα αποκαλυφθούν. Είναι υπόσχεση πως οι οικογένειές τους θα βρουν επιτέλους στην πολιτεία, μετά από ταλαιπωρίες, ολιγωρίες και αδιαφορία, τον συνομιλητή, την αρωγή και αναγνώριση που αξίζουν.

Ας τους μνημονεύσουμε, 10 χρόνια μετά, στον καιρό της πανδημίας που μας ένωσε στη συνείδηση της κοινής μοίρας, κρατώντας αυτή τη σκέψη: Πόσο οι άνθρωποι σφάλλουν όταν διχάζονται αλλά και πόσα μπορούν να πετύχουν όταν συνεργάζονται« τονίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ