Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
x

ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗΣ: Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

«Oι γιάφκες, τα στειλιάρια, η τρομοκράτηση διδασκόντων και διδασκόμενων είναι παρανομία, δεν είναι δικαιώματα», τόνισε ο υπουργός.

«Η Αστυνομία δεν έχει δουλειά στα πανεπιστήμια. Ούτε η παρανομία όμως, έχει δουλειά στα πανεπιστήμια», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του, με αφορμή την έρευνα της αστυνομίας στο Οικονομικό πανεπιστήμιο και την μετέπειτα επέμβαση των ΜΑΤ.

Μιλώντας  στο Βήμα της Κυριακής ανέφερε πως, «οι γιάφκες, τα στειλιάρια, τα μάρμαρα, η τρομοκράτηση διδασκόντων και διδασκόμενων είναι παρανομία. Δεν είναι δικαιώματα. Μόνο όταν διαπιστώνονται παρανομίες πιάνει δουλειά η Αστυνομία στα πανεπιστήμια.»

Με αφορμή την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει η ΑΣΟΕΕ ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «είναι θλίψη το κλειστό πανεπιστήμιο. Το έκλεισαν, γιατί φοβούνται να λειτουργήσουν. Φοβούνται τους τραμπούκους που ελεύθεροι σουλατσάρουν εκεί μέσα.»

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και τις κατηγορίες που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστηρίζει:

«Σίγουρα δεν έχουμε αποτύχει στο μεταναστευτικό. Έχουμε επιτέλους νόμο, όχι διάσπαρτα κουρέλια, φτιάχνουμε διοίκηση που δεν υπήρχε, φυλάμε σύνορα που ήταν ξέφραγο αμπέλι.»   

Όσον αφορά το αίσθημα ασφάλειας, ο υπουργός επεσήμανε ότι «η προστασία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη», ενώ έστειλε μήνυμα ότι «δεν θέλουμε το μίσος των λίγων αλλά την ελπίδα και την ασφάλεια όλων».

Δεν παρέλειψε δε, να ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, διαμηνύοντας ότι προσπαθεί να καταστήσει τον εσωκομματικό ανταγωνισμό «πρόβλημα της κοινωνίας, σιγοντάροντας τη βία».

Στο ίδιο πλαίσιο, επέρριψε σαφείς ευθύνες στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν συμπεριφέρεται ως πρώην πρωθυπουργός, αλλά «σαν αδέξιος ισορροπιστής μιας βαρετής θυμικής γλώσσας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ