Skip to main content

Χρυσοχοΐδης: Καμία δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στον Έβρο

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ δεν πρόκειται να γίνει καμία δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στον νομό.

Την απόφαση να μη δημιουργηθεί καμία δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στον Έβρο έκανε γνωστή η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει πως με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, δεν πρόκειται να γίνει καμία δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στον Νομό, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην προ διημέρου επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση έχει «πολύ μεγάλη ευαισθησία και στα θέματα που σχετίζονται και με την παραμονή ανθρώπων μεταναστών και προσφύγων εδώ στον Έβρο, όπως και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου», κάνοντας λόγο για υλοποίηση μιας προσέγγισης παραμονής των αιτούντων άσυλο για σύντομο χρονικό διάστημα και έως ότου γίνει η ταυτοποίησή τους.