Skip to main content

Στοχευμένοι έλεγχοι για συναθροίσεις - Με 60 νέα οχήματα ενισχύει την ΕΛΑΣ η ΠΚΜ

Στοχευμένους ελέγχους σε σημεία συνάθροισης στην πόλη ανακοίνωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Με 60 νέα οχήματα και εξοπλισμό ενισχύει την ΕΛΑΣ ο Τζιτζικώστας.

Δέκα μέρες υπομονή για να στηριχθεί το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά το πέρας της σύσκεψης εργασίας, που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη ενισχύθηκαν ήδη με επιπλέον αστυνομικούς. Αυτό που μένει, με όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται με μεγάλη αυστηρότητα, είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο σύστημα υγείας να ανασάνει και να βάλουμε σε έλεγχο την όλη κατάσταση. Καλώ κι εγώ όλους τους πολίτες της περιοχής της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, που κατεξοχήν δοκιμάζεται από την πανδημία να επιδείξουν θάρρος, συγκράτηση και υπομονή και πολύ σύντομα θα ξαναβγούμε για να χαρούμε τη ζωή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έλεγχοι στο εξής στην πόλη θα είναι στοχοποιημένοι σε συγκεκριμένα σημεία συνάθροισης των πολιτών. «Δεν υπάρχει κανένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, αλλά στοχοποιημένοι έλεγχοι κυρίως σε σημεία συνάθροισης, όπου και δημιουργείται το πρόβλημα της όσμωσης των ανθρώπων και εκεί θα αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τους ελέγχους, για να κόψουμε το δρόμο στον ιό πιο γρήγορα», τόνισε.

Στις δηλώσεις του ο υπουργός επισήμανε: «Ό,τι χρειάζεται, ό,τι μπορεί να γίνει θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Είναι πολύ σημαντική η στιγμή για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία. Θα αντέξουμε επειδή έχουμε πάρει όλα τα μέτρα. Επιτηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις εκείνες προκειμένου να περιορίσουμε τον κορωνοϊό. Είναι πολύ καλή η στιγμή επίσης διότι η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι άριστη. Προσπαθούμε από κοινού να διαμορφώσουμε ένα πεδίο συνεργιών, ώστε οι έλεγχοι να είναι πιο στοχευμένοι και κατά συνέπεια πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί. Ο δεύτερος στόχος μας είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο σύστημα υγείας. Εμείς έξω στην πόλη και στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους. Έχουμε γιορτές μπροστά μας, όλα πρέπει να γίνουν τηλεφωνικά και με τρόπους που θα αποτρέψουν την άμεση επαφή των πολιτών. Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου μας ζητηθεί. Θα πάμε από πόλη σε πόλη, από νομό σε νομό και όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μόλυνσης από τον ιό. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε μόνο πρόστιμα, αλλά ότι πρέπει όλοι μαζί να κόψουμε το δρόμο στον ιό».

Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα ανακοίνωσε νέα ενίσχυση της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία με εξοπλισμό, αλλά και 60 νέα οχήματα.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης: «Σήμερα υπέγραψα απόφαση για την προμήθεια συνολικά 60 οχημάτων στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία. Η Περιφέρεια μέσω ευρωπαϊκών πόρων ενισχύει σημαντικά τον εξοπλισμό της Αστυνομίας, διευκολύνοντας έτσι το έργο της. Με 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουμε στην ΕΛΑΣ 35 επιβατικά οχήματα, 14 οχήματα τύπου SUV, δυο οχήματα για τη μεταφορά προσωπικού και εννέα μοτοσικλέτες. Επίσης, διαθέτουμε δέκα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας και 51 ασυρμάτους».

Ο κ. Τζιτζικώστας επέμεινε στην καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας: «Συγχαίρω την ΕΛΑΣ και το υπουργείο. Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ κάνουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες υποδειγματική δουλειά. Τόσο στους ελέγχους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για τη διατήρηση της εγκληματικότητας σε χαμηλά επίπεδα. Θέλω κ. υπουργέ στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα. Συνεργασία που μας έχει επιτρέψει να κάνουμε πάρα πολλούς και ουσιαστικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τα μικρά κλιμάκια που συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΕΛΑΣ και άλλοι φορείς. Θέλω πραγματικά να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμουμε το έργο της ΕΛΑΣ με όσες δυνατότητες και μέσα διαθέτουμε. Θυμίζω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στην ΕΛΑΣ και σε όσους συμπολίτες μας δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Διαθέσαμε είδη ατομικής προστασίας για τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια, να προστατεύουν όλους εμάς με ασφάλεια. Αυτή την καλή συνεργασία θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα. Οι έλεγχοι που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα θα συνεχίσουν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα».

Ο περιφερειάρχης μάλιστα απηύθυνε έκκληση προς όλους: «Είναι στο χέρι όλων μας, καθενός και καθεμιάς ξεχωριστά, το πότε θα φύγουμε από αυτό τον εφιάλτη, το πόσο σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και επανέλθουμε στις ζωές μας. Είναι στο χέρι μας. Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή. Μένουμε σπίτι. Κινούμαστε μόνο όταν η μετακίνηση είναι απολύτως απαραίτητη. Πρέπει να βοηθήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, που δίνουν τεράστια μάχη ώρα με την ώρα. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξαμε από την πρώτη στιγμή: Το δρόμο της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας και της ουσιαστικής παρέμβασης όπου και όποτε χρειάζεται. Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε τους αρμόδιους, το κράτος, την Πολιτεία, που έχει τη διαχείριση της κρίσης και την αρμοδιότητα της αντιμετώπισής της».