Skip to main content

Χρυσοχοΐδης: Τα εναέρια μέσα έχουν επιχειρήσει ήδη διπλάσιες ώρες από πέρσι

Σύμφωνα με τον υπουργό, 29 εναέρια μέσα επιχειρούσαν σήμερα ως το τελευταίο φως της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του Beriev.

Νεότερη ενημέρωση για το μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός επέμεινε για μια ακόμη ημέρα στην προσπάθεια αεροπλάνων και ελικοπτέρων. «Τα εναέρια μέσα και σήμερα ήταν όλα επιχειρησιακά αξιόμαχα και δυναμικά στην επιχείριση κατάσβεσης» είπε χαρακτηριστικά.

29 εναέρια μέσα στην επιχείριηση κατάσβεσης

Συγκεκριμένα, 29 εναέρια μέσα επιχειρούσαν σήμερα ως το τελευταίο φως της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του Beriev. Ο κ. Χρυσοχοΐδης στάθηκε στο ρωσικό πυροσβεστικό, τονίζοντας πως το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

«Οι κανόνες του κατασκευαστή ακολουθούνται κατά γράμμα και όταν το αεροσκάφος δεν επιχειρεί, αναπληρώνεται από πολύ περισσότερα» είπε και υπενθύμισε το θανατηφόρο δυστύχημα με παρόμοιο αεροσκάφος στην Τουρκία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «στην περσινή αντιπυρική περίοδο, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020, τα εναέρια μέσα επιχείρησαν συνολικά 3.161 ώρες. Φέτος και μέχρι σήμερα έχουν ήδη επιχειρήσει 6.190 δηλαδή διπλάσιες ώρες σε σύγκριση με πέρσι».

Ο υπουργός όμως αναφέρθηκε και στις συλλήψεις εμπρησμό, που «ειδικά τον τελευταίο μήνα είναι πάρα πολλές». Όπως είπε, «όταν κάποιοι δεν συμμορφώνονται τότε ο αγώνας γίνεται άνισος και το κόστος είναι τεράστιο».