Skip to main content

Χρυσοχοΐδης:Ενισχύονται οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβρη

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τα μέτρα τάξης σε γήπεδα και λοιπές συγκεντρώσεις θα μειωθούν-καταργηθούν γιατί απλά οι αστυνομικοί κάνουν τις «γλάστρες».

Την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο με έκτακτες μεταθέσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ανοιχτή συγκέντρωση προσωπικού κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, για τα προβλήματα με την παλαιότητα των οχημάτων και την ανανέωση του στόλου κυρίως στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι η αστυνομία θα παίρνει πιο εύκολα τα κατασχεμένα και πως εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του leasing.

Σύμφωνα με το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει την άμεση απεμπλοκή αστυνομικών από πάρεργα όπως και επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το παρεμπόριο και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία ανήκουν στους δήμους και στην περιφέρεια. Επίσης, είπε ότι οι αστυνομικοί δεν θα ξαναπάνε σε μέτρα αγώνων ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Για τις επαγγελματικές κατηγορίες ανέφερε ότι θα μειωθεί αισθητά η παρουσία της αστυνομίας και καταδίκασε το γεγονός πως συνταξιούχοι αξιωματικοί αναλαμβάνουν καθήκοντα υπευθύνων ασφάλειας σε ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Για τα μέτρα τάξης σε γήπεδα και λοιπές συγκεντρώσεις – συναθροίσεις τόνισε ότι θα μειωθούν – καταργηθούν γιατί απλά οι αστυνομικοί κάνουν τις «γλάστρες».

Επιπλέον, θα επανεξεταστούν όλοι οι στόχοι και θα μειωθούν οι φυλάξεις – σκοπιές στις απολύτως απαραίτητες.

Για τις δαπάνες και το πρόβλημα με την αργοπορία τους, σημείωσε ότι σχεδιάζει να  αλλάξει το πλαίσιο.

Για τους μάρτυρες σε δικαστήρια (πλημμελειοδικείο) ανέφερε ότι εξετάζεται η περίπτωση να διαβάζεται η κατάθεση του αστυνομικού, ώστε να μην υποχρεώνεται να πηγαίνει ως μάρτυρας, διότι «χάνονται» πολλοί μάχιμοι καθημερινά από το πεζοδρόμιο και με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν περαιτέρω δυνάμεις στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Για το νέο ΠΚ και ΚΠΔ επισήμανε ότι θα παγώσουν οι νέες διατάξεις έως ότου έρθουν νέες τροποποιήσεις.

Για τους αλλοδαπούς συλληφθέντες τόνισε ότι θα ανακαλείται το άσυλο ή θα απορρίπτεται το αίτημα ασύλου τους και θα πηγαίνουν σε κλειστά κέντρα κράτησης.

Για την ΥΑΤ και την επιβάρυνσή της με την αποστολή δυνάμεων της σε νησιά λόγω μεταναστευτικού, είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των δυνάμεων σε σχέση πάντοτε με τις αφίξεις, αλλά και τα προβλήματα που υφίστανται στα κατά τόπους νησιά.