Skip to main content

Χρυσοχοΐδης: Στόχος η γρήγορη αποκατάσταση οδικού δικτύου και ρεύματος

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προέβη σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε στο δημαρχείο Μουδανιών μετά τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα.

Στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής αλλά και του σημαντικότατου προβλήματος ηλεκτροδότησης που έχει πλήξει το πρώτο αλλά και το δεύτερο πόδι επικεντρώνεται ο κυβερνητικός μηχανισμός, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στη Χαλκιδική.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προέβη σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε στο δημαρχείο Μουδανιών με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο και τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά.

Ο υπουργός ανέφερε πως αγνοείται ένας ψαράς για τον οποίο έχουν ξεκινήσει έρευνες ενώ κάλεσε τους πολίτες να καλέσουν αμέσως σε περίπτωση αγνοούμενου.

Όπως υπογράμμισε, στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του δικτύου ενώ βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΑΔΜΗΕ ώστε να αρθούν τα εμπόδια και να επιδιορθωθεί το δίκτυο υψηλής τάσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει ήδη καθαρίσει με εξαίρεση το κεντρικό δικτύο όπου έπεσε μεγάλος πυλώνας ΔΕΗ και ο οποίος δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο πρώτο πόδι, σε μέρος του δεύτερου ποδιού και του δήμου Προποντίδας.

Ο υπουργός ακόμα εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια των έξι ανθρώπων.