Skip to main content

Χρυσοχοΐδης για 14χρονο: Ξεδιάντροπο ψέμα ότι δεν είδε την οικογένειά του

Από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι επετράπη στον 14χρονο από την Αθήνα, να δει τόσο τη μητέρα του όσο και τον δικηγόρο του.

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για την υπόθεση σύλληψης του 14χρονου στην Αθήνα και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Διαβάστε: Αθήνα - Στο αυτόφωρο 14χρονος για κακούργημα - Αντιδράσεις για πολυήμερη κράτηση

Από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός σημείωσε αρχικά ότι η θέση των παιδιών είναι στα σχολεία τους, δεν είναι στο δρόμο».

«Κανείς δεν θέλει να κυνηγά 14χρονους. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί είναι γονείς και το ξέρουν αυτό. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, με απόφαση της οποίας ζητήθηκε η κράτηση των παιδιών», ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «επανάληψη του γνωστού παλαιότατου φαινομένου του μικροκομματικού εμπορίου, από ορισμένους, που όπως είπε, «ασκούνται στα ξεδιάντροπα ψέμματα».

«Δεν απομονώθηκε κανένας νεαρός από την οικογένειά του και τη νομική του υπεράσπιση. Δεν απαγορεύτηκε ποτέ στο αγόρι αυτό να δει τη μητέρα του και τον δικηγόρο του. Του επετράπησαν πολλές επισκέψεις και του επετράπησαν τα πάντα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, κάνοντας λόγο για «πονετικά παραμύθια, στηριγμένα στο ξεδιάντροπο ψέμα, που ξετυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες».

Δείτε επίσης: Ελεύθερος ο 14χρονος και άλλοι 7 μαθητές που συνελήφθησαν στην Αθήνα