Skip to main content

Χρυσοχοϊδης: Για δεύτερη φορά δεν κάηκε η Αθήνα - Κάμερες και σε άλλες δυνάμεις

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι ο αστυνομικός που ασχημόνησε στην επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου ελέγχεται με άμεση διαθεσιμότητα.

«Θέλω να προειδοποιήσω και να ενημερώσω. Θα συνεχίσουμε. Είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της δημοκρατίας, της ισονομίας και του περιορισμού της αυθαιρεσίας», είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ενημερώνοντας ότι χθες οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφεραν κάμερες για τον περιορισμό της αυθαιρεσίας αστυνομικών και πολιτών, και οι κάμερες θα επεκταθούν και στις άλλες δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι ο ένας αστυνομικός που ασχημόνησε στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ελέγχεται με άμεση διαθεσιμότητα και ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες αλλά 4.999 αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους, αποτρέποντας για δεύτερη φορά να μην καεί η πόλη.

Διαβάστε ακόμη: Επίσημη πρώτη για τις κάμερες της ΕΛΑΣ-Ο τρόπος λειτουργίας (vid)

Είχε προηγηθεί η επιλογή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη να εισέλθει στην αίθουσα της Γερουσίας που συζητά τις σωφρονιστικές ρυθμίσεις με μια ανθοδέσμη την οποία πρόσφερε στον κ. Χρυσοχοΐδη, τον πρωθυπουργό και τον Αττικάρχη, «σαν και αυτή που διέλυσε ο αστυνομικός των ΜΑΤ πάνω σε συνάδελφό του και στη συνέχεια τα πάτησε στο δρόμο». Η εμφάνιση του κ. Σπίρτζη στην αίθουσα της Ολομέλειας προσέκρουσε την έντονη αντίδραση της προεδρεύουσας της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Σοφίας Βούλτεψη ότι «επιχειρεί να διακωμωδήσει ένα σοβαρό περιστατικό» και να παίξει θέατρο στη Βουλή.