Skip to main content

Χρυσοχοΐδης για τις πλατείες: Η ΕΛΑΣ θα είναι κοντά στους πολίτες

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι «η Ελληνική Αστυνομία θα είναι κοντά στους πολίτες με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του καθενός».

«Το δικαίωμα του καθενός να κυκλοφορεί είναι συνταγματικό, είναι δεδομένο, είναι ατομικό και ανθρώπινο δικαίωμα. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, νομίζω ότι όλοι μας μέρα με τη μέρα αντιλαμβανόμαστε, με βάση τις συμβουλές των ειδικών, τους κινδύνους που περιλαμβάνει η έλλειψη απόστασης μεταξύ μας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κληθείς να σχολιάσει την παρουσία της Αστυνομίας σε πλατείες όπου συγκεντρώνονται πολίτες, παρά τις απαγορεύσεις για συναθροίσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι «η Ελληνική Αστυνομία θα είναι κοντά στους πολίτες και πάλι, όπως ήταν αυτούς τους δύο μήνες, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του καθενός, με φιλική διάθεση, με συμβουλές, έτσι ώστε όλοι μαζί να περάσουμε και το δεύτερο βήμα, μέχρις ότου τελικώς να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό του κορωνοϊού».

«Οι Έλληνες ήταν αξιοθαύμαστοι, επέδειξαν απόλυτη υπακοή και σεβασμό στις επιταγές των ειδικών και στις συμβουλές τους, προκειμένου να παραμείνουν στο σπίτι, και τελικώς νικήσαμε, στην πρώτη μάχη που δώσαμε, μένοντας στο σπίτι, την επιδημία», είπε χαρακτηριστικά, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου ΕΛΑΣ - Δημοτικής Αστυνομίας. Όπως σημείωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, «το δεύτερο βήμα είναι να μείνουμε ασφαλείς κυκλοφορώντας έξω».

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Κοινό μήνυμα Χρυσοχοϊδη - Ζέρβα κατά της εγκληματικότητας

Ο υπουργός έκανε αναφορά στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι, όπως ανέφερε, «έδωσαν τη μάχη στα σύνορα στον Έβρο και απέτρεψαν την εισβολή που ήθελε να κάνει ο πρόεδρος Ερντογάν και δεν τους πέρασε και δεν πέρασαν και ταυτόχρονα ήταν στην επιδημία καθημερινά στους δρόμους, με κίνδυνο της υγείας τους».

«Θα είμαστε, λοιπόν, κοντά στους πολίτες, μαζί με τους πολίτες και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία. Θα βγούμε νικητές από την κρίση της πανδημίας και την οικονομική που έρχεται και να είστε βέβαιοι ότι ανατέλλει το 2021 ένας καινούργιος χρόνος με τους Έλληνες να είναι αισιόδοξοι και κάθε μέρα όλο και περισσότερο πιο δραστήριο και ενεργοί», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοίδης.