Skip to main content

Χρυσόγονος: Επιθετικά ο Άρης θυμίζει τη μεγάλη ομάδα του 1979-80

Ο Ευρωβουλευτής και φίλαθλος των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για τη χθεσινή νίκη των Θεσσαλονικέων εναντίον του Αστέρα αλλά και για την πορεία της ομάδας

Για τη νίκη του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης αλλά και την πορεία των «κιτρινόμαυρων» μέχρι τώρα μίλησε στον ρ/σ «Yellow», ο Κώστας Χρυσόγονος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ευρωβουλευτής και φίλαθλος της ομάδας:

-Για το παιχνίδ του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης: «Χθες η επίθεση της ομάδας δεν βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν ήταν το ίδιο καλή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Αστέρας είναι καλύτερος σε επίπεδο σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα ως τώρα. Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης πρέπει να δούμε τι έκανε ο Αστέρας με τις άλλες δυο θεωρούμενες μεγάλες ομάδες. Έχασε με πέναλτι που το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αμφισβητούνται. Από τον Ολυμπιακό έχασε το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τηρουμένων λοιπόν των αναλογιών, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό και πρέπει να μας ικανοποιεί».

-Για τον στόχο που πιστεύει ότι πρέπει να έχει ο Άρης στο πρωτάθλημα της Super League: «Για στόχους μπορούμε να μιλήσουμε μετά την 13η αγωνιστική. Από την 7η μέχρι την 13η αγωνιστική είναι δύσκολα ματς, τα οποία θα δείξουν τις προοπτικές της ομάδας. Στο τέλος της περσινής περιόδου είχα πει ότι πρέπει να σταθεροποιηθούμε πρώτα στην κατηγορία και μετά να μιλήσουμε για παραπάνω. Αρχίζει να μας αρέσει αλλά πρέπει να έχουμε χαμηλά τη μπάλα και να είμαστε ταπεινοί. Πρώτα, πρέπει να βγούμε από τα δύσκολα παιχνίδια και τότε θα μιλήσουμε με βάση για αυτό που λέμε. Τον Άρη τον παρακολουθώ 45 χρόνια, και νομίζω ότι την επιθετική λειτουργία που έχει τώρα η ομάδα, την είχε μόνο η μεγάλη ομάδα του 1979-1980 που είχε διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Είναι γεγονός ότι έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Και ο Μπρούνο Γκάμα και ο Ματέο Γκαρσία, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί και να παίξει σε μεγάλες ομάδες. Ενδεικτικά λέω τα ονόματα και δεν είναι σωστό να κάνουμε τόσο πολύ ατομικές κριτικές. Η ομάδα είχε απλώς μια κοιλιά στον αγώνα των Ιωαννίνων αλλά οι προοπτικές είναι θετικές. Βασικό είναι να ενισχύουμε την ομάδα. Χθες χάρηκα πολύ γιατί είχε κόσμο στο γήπεδο παρά τις καιρικές συνθήκες».

-Για τον γιο του και αν ακολουθεί την ομάδα: «Σιγά-σιγά του μπαίνει το μικρόβιο του Άρη. Αυτό βέβαια θέλει και προσπάθεια, να παρακολουθεί την ομάδα. Δεν θα ήθελα να είναι οπαδός καμίας άλλης ομάδας εκτός του Άρη».