Skip to main content

Χρυσόγονος: Είμαι Αρειανός από μικρό παιδί, «βάπτισα» και τον γιο μου

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μίλησε για τα «κιτρινόμαυρά» του αισθήματα αποκαλύπτωντας πως «βάπτισε» τον μικρό του γιο, Δημήτρη στο «Βικελίδης»

Το «παρών» στον σαββατιάτικο αγώνα ανάμεσα στον Άρη και την Παναχαϊκή έδωσε ο Κώστας Χρυσόγονος, γνωστός για τα «κιτρινόμαυρά» του αισθήματα και μίλησε στον ρ/σ «Yellow Radio» για την ομάδα αποκαλύπτωντας πως «βάπτισε» τον μικρό του γιο, Δημήτρη στο «Βικελίδης».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής:

Ένα σχόλιο για το πότε άρχισε να παρακολουθεί και να στηρίζει τον Άρη: «Υποστηρίζω τον Άρη από μικρό παιδάκι, η πρώτη φορά που πήγα στο Χαριλάου ήταν το 1976, στο παιχνίδι Άρης – Πας Γιάννινα 4-1, οπού είχε κάνει το ντεμπούτο του ο Ντίνος Μπαλής και έπαιζε ακόμη ο Αλέκος Αλεξιάδης.

Έκτοτε ακολουθώ τον Άρη και πηγαίνω σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια του σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Το 1979 όταν  συ σπάστηκε  η ΠΑΕ είχα μαζέψει όλο μου το χαρτζιλίκι περίπου 5.000 δρχ. και αγόρασα μια μετοχή της ΠΑΕ, την οποία την έχω κρατημένη ακόμη μέχρι και σήμερα, γιατί μας είχαν δώσει ένα χαρτί σαν δίπλωμα. Ήταν τότε 3.500 χιλιάδες οι μετοχές που πουλήθηκαν και συγκεντρώθηκε το ποσό των 17.500.000 εκατομμύρια δρχ.

Το ελάχιστον ήταν 5.000.000 και εμείς μαζέψαμε 17.500.000 αλλά δυστυχώς η τότε διοίκηση δεν έκανε την σωστή αξιοποίηση των χρημάτων, γιατί αν τα είχαμε δώσει τότε για να παίρναμε ‘έναν δυνατό σέντερ φορ, θα μπορούσαμε τη χρονιά εκείνη του μπαράζ  το ’79 με ’80 να παίρναμε το πρωτάθλημα, δυστυχώς τα 5.000.000 ξοδεύτηκαν για να πάρουμε τον Βάγγη και μείναμε με σέντερ φορ τον Ανανιάδη, τότε ο Άρης ήθελε ένα παίκτη να κάνει την διαφορά».

Για την παρουσία του στο γήπεδο: «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσα να παρευρεθώ στο γήπεδο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Και το γεγονός ότι η ομάδα είχε πέσει στην κατηγορία. Αλλά τώρα που πάμε για την άνοδο πηγαίνω με τον μικρό μου γιο, να του δώσω το «βάπτισμα» του Αρειανού. Ο γιός μου είναι 4 ετών και ήταν η πρώτη του φορά στο γήπεδο το Σάββατο  και του άρεσε πολύ αυτή η ατμόσφαιρα. Έφερε γούρι στον Άρη γιατί κερδίσαμε. Το τελευταίο παιχνίδι που πήγα ήταν στο Καυταντζόγλειο  τότε που παίξαμε με τον  Ολυμπιακό στο 0-2. Είχαμε καλή ομάδα τότε αλλά δεν τα καταφέραμε δυστυχώς. Τον Άρη τον παρακολουθώ 40 χρόνια και θεωρώ ότι η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ ήταν τότε με την «ανανέωση» έτσι την ονόμαζα  με Κούη, Μπαλή, Φοιρό, τον Μπάλα, τον Μόκαλη, τον Σεμερτζίδη. Υστερούσαμε σε σέντερ φορ δεν είχαμε γκολτζή. Και φυσικά το 3-0 της Περούτζια ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τότε».

Ένα σχόλιο για το πως βίωσε τον Άρη όταν έπεσε κατηγορία: «Έγιναν πολλά λάθη και δεν ωφελεί να τα συζητάμε, το πρόβλημα ξεκινάει από την υποβάθμιση της πόλης, η  Θεσσαλονίκη έχει χάσει σε σχέση με το σύνολο της Ελλάδας αυτό που ήταν, αυτή την στιγμή έχει κατά κεφαλήν εισόδημα της τάξης των 12.000 ευρών.  Η Αττική ως σύνολο έχει 22.000 κατά κεφαλήν, γι’ αυτό οι ομάδες μας δεν μπορούν να αναπτυχθούν, χει πέσει η οικονομική δυναμική της πόλης. Και οι οπαδοί  που είναι εθισμένοι στην διεκδίκηση τίτλων. Άρα το ζητούμενο είναι να ισορροπήσει καλύτερα η χώρα».

Για την γενικότερη κατάσταση: «Εγώ δίνω μάχη αλλά δεν κερδίζονται μόνο από έναν, είναι θέμα συλλογικό. Απογοητεύτηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό είμαι ανεξάρτητος. Έργα θέλουμε όχι λόγια. Για εμένα οι ομάδες δεν είναι μικρές και μεγάλες μόνο από τα αποτελέσματα, φυσικά και μετράνε, αλλά δεν είναι μόνο αυτά, μια ομάδα είναι μεγάλη όταν είναι από ηθική άποψη μεγάλη, αυτό που έχω δει εγώ στον Άρη και θέλω να συνεχίσω να το βλέπω είναι η ομάδα να μπαίνει στο γήπεδο, είτε ποδόσφαιρο είτε μπάσκετ για να κερδίζει. Αυτό είναι το μεγαλείο του Άρη. Αυτή είναι η μεγάλη ομάδα, που ακόμη και οι οπαδοί της την επευφημούν είτε κερδίσει, είτε χάσει. Η ομάδα είναι μια οικογένεια».

Ένα σχόλιο για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Είναι μια καλή αφορμή που ήρθε στον Άρη  και με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην ομάδα θα πάμε πολύ καλά φέτος».

Για το γεγονός ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπεύθυνος τύπου της Κομισιόν είναι κι αυτός Αρειανός είπε: «Μιλάμε στην Ευρωβουλή με τον κ. Σχοινά για τα του Άρη και μοιραζόμαστε την αγωνία μας για τον σύλλογο».