Skip to main content

Χρυσουλάκης σε ομογένεια: Είναι η στιγμή για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα

Ο γγ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κάλεσε την ομογένεια να επενδύσει στην Ελλάδα μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο

Μήνυμα προς την ομογένεια να επενδύσει στην Ελλάδα, έστειλε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, μιλώντας στο επιχειρηματικό συνέδριο «Invest in South Aegean. A sea of opportunities», που διοργάνωσε σήμερα η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της 13ης Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ).

Στην ομιλία του, ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα μετασχηματίζεται και από αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείψει η ελληνική ομογένεια. Η ομογένεια που έχει διαχρονικά στηρίξει έμπρακτα τη χώρα μας όποτε χρειάστηκε. Η ομογένεια που από ανιδιοτελή αγάπη θέλησε πολλές φορές κατά το παρελθόν να επενδύσει στην πατρίδα, αλλά έβρισκε απέναντί της ένα πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο, γραφειοκρατία και εμπόδια. Η ομογένεια, επιφανείς εκπρόσωποι της οποίας βρίσκονται ανάμεσά μας σε αυτή την αίθουσα».

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ομογένειας που παρακολούθησαν το συνέδριο, ο Γ. Χρυσουλάκης ζήτησε «να ενώσετε τη δική σας φωνή μαζί με τη δική μας για να διαδοθεί στο εξωτερικό ότι τώρα είναι η στιγμή για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα. Επειδή τώρα έχει ανοίξει ο μεγαλύτερος επενδυτικός κύκλος στην ιστορία της χώρας και οι ευκαιρίες που προσφέρονται είναι αμέτρητες. Επειδή τώρα οι επενδυτές δεν θα βρουν απέναντί τους τις γραφειοκρατικές στρεβλώσεις του παρελθόντος, αλλά θα έχουν σύμμαχο την πιο φιλοεπενδυτική κυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ. Επειδή τώρα είναι η στιγμή να οικοδομήσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε».

Το συνέδριο παρακολούθησαν δεκάδες μέλη της ΠαΔΕΕ, της οργάνωσης δηλαδή που απαρτίζεται από τους Έλληνες ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές που έχουν εκλεγεί σε 28 κράτη.