Skip to main content

Χρυσοβελώνη: Έπαιρνα κι εγώ το επίδομα ενοικίου - Κανένα ηθικό ζήτημα

Απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» στις 18 Φεβρουαρίου 2016 δέσμευε ποσό 11.200 ευρώ για την διαμονή της υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων.

Παραδέχτηκε και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εξωκοινοβουλευτική πρώην υφυπουργός Μεταφορών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα.

Απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» στις 18 Φεβρουαρίου 2016 δέσμευε ποσό 11.200 ευρώ για την διαμονή του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων, χωρίς όμως να αναγράφεται το όνομα. Από την συγκεκριμένη θέση είχαν περάσει, εκείνη την περίοδο, οι κ.κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Νίκος Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ το επίδομα καθώς διαθέτει σπίτι στα Μελίσσια. Σημείωσε, όμως, ότι το επίδομα έλαβε η προκάτοχός του, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Ρωτήστε την προηγούμενη, πληροφορήθηκα ότι εκείνη έπαιρνε το επίδομα, γι’ αυτό και είχαν προϋπολογιστεί τα χρήματα» είπε.

«Δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα»

Η πρώην υφυπουργός παραδέχτηκε ότι έλαβε επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Βόλου και πρόσθεσε ότι δε διαθέτει μόνιμη κατοικία στην Αθήνα, τονίζοντας παράλληλα ότι ήταν κάτι που προβλέπονταν από τη νομοθεσία. Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν το έλαβε για το σύνολο της θητείας της στο υπουργείο αλλά μόνο για τους έξι μήνες από τους οκτώ που ήταν υφυπουργός.

Μάλιστα, το ύψος του ποσού αφορούσε στην ενοικίαση και στον εξοπλισμό ενός σπιτιού ενώ, όπως εξήγησε, τα σπίτια δε διατίθενται προς ενοικίαση για λίγους μήνες και ο μισθωτής μπορεί να αξιώσει την καταβολή του ενοικίου για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που θα παραμείνει ο εκάστοτε υπουργός στη θέση του.

«Έμενα και στο Caravel και πλήρωνα με βάση τη σύμβαση που έχει συνάψει η Βουλή των Ελλήνων με το ξενοδοχείο για τη φιλοξενία των Βουλευτών από την περιφέρεια. Είχα εξετάσει όλες τις εναλλακτικές» σημείωσε η πρώην υφυπουργός.

Η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε ότι η μόνη περιουσία που διαθέτει στην Αθήνα είναι ποσοστό 12,5% συνιδιοκτησίας σε κάποια καταστήματα που προέρχονται από κληρονομιά της μητέρας της και επ’ ουδενί δεν έχει άλλο ακίνητο όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως κατοικία.

Τέλος, ερωτηθείσα αν υπάρχει ηθικό ζήτημα που να αφορά στη λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος, η κ. Χρυσοβελώνη υποστήριξε πως «δεν υπάρχει» διευκρινίζοντας ότι μπορεί να αποδείξει οποιαδήποτε στιγμή σε οποιονδήποτε το θελήσει ότι, από τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική η εισοδηματική της κατάσταση, έχει απομειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.