Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥ

«Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αδικήθηκαν την περίοδο της κρίσης» υποστήριξε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Απαιτείται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό alpha 9.89, ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως «πάντα το ΠΑΣΟΚ είχε εντάσεις, πολλά χρόνια κρύβονταν ενδεχομένως κάτω από την συνεκτική ουσία της πορείας στην εξουσία. Είναι προφανές ότι τώρα που μπαίνουμε σε μία νέα εποχή πρέπει να δούμε τι πραγματικά έφταιξε και το ΠΑΣΟΚ του 45% πήγε το Γενάρη του 2015 στο 4,5%. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε από δω και μπρος ώστε το 8,1%, το οποίο δεν είναι αρκετό για κανένα από εμάς, να αποτελέσει τη βάση για μεγαλύτερη απήχηση του κινήματος στους πολίτες».

«Δεν μας αρκεί να παραμείνουμε ένα κόμμα μεσαίου μεγέθους. Πρέπει πλέον με σαφήνεια να δώσουμε ένα σοσιαλδημοκρατικό στίγμα στις δικές μας κινήσεις και αυτές να είναι δυναμικές, να είναι εμπροσθοβαρείς. Η συζήτηση που αφορά το παρελθόν και κρίθηκε στις εκλογές αλλά, θα κρίνεται διαρκώς για καθένα από όλους εμάς. Η ουσία όμως είναι να κατακτήσουμε τις προκλήσεις του αύριο που είναι πάρα πολλές. Απαιτείται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες», τόνισε.

Παράλληλα επεσήμανε πως «δεν είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε τραγικές συνέπειες για τη χώρα. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αδικήθηκαν την περίοδο της κρίσης. Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε και στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή ότι εμείς θα επαναφέρουμε την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από την πρώτη μέρα που η χώρα μπήκε στο ευρώ. Για να δούμε τις ευθύνες, το ποιος γιγάντωσε το δημόσιο χρέος και ποιος οδήγησε το έλλειμμα πάνω από 15%».

«Και φυσικά πρέπει να μάθουν και όσοι συμπολίτες μας δεν το ξέρουν ήδη, τι συζητείται και στην Ευρώπη. Αυτό που ανέφερε πριν λίγες ημέρες ο κ. Γιούνκερ ήταν μια επανάληψη της απόφασης που πήρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014. Μια απόφαση που επιρρίπτει τις ευθύνες για την κρίση στην ευρωπαϊκή και την ελληνική συντήρηση», υπογράμμισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ