Skip to main content

Χρηστίδης: Να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό

Ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρύνουν τους επισκέπτες.

«Για να λειτουργήσει ο τουρισμός χρειάζονται μέτρα στην οικονομία. Μείωση του ΦΠΑ, στήριξη των εργαζομένων, στήριξη των επιχειρήσεων τώρα, όχι σε 3 μήνες όταν θα πρέπει να σχεδιάσουμε το επόμενο καλοκαίρι», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα οικονομικά μέτρα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Μονό έτσι, η κάθε επιχείρηση και φυσικά το τουριστικό μας προϊόν θα είναι στο ύψος τον περιστάσεων», τόνισε  σε συνέντευξή του, στον ρ/σ Alpha 9,89, σημειώνοντας πως το σποτ του Κινήματος Αλλαγής περιγράφει τον τρόπο με το οποίο ο τουρισμός μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος: «Ανοιχτά Ξενοδοχεία και εστιατόρια, μείωση ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό, στήριξη 300.000 εποχιακών εργαζομένων, υγειονομική ασφάλεια αντί για "ζώνες", κοινωνικός τουρισμός για περισσότερους».

Προσθέτει πως πρέπει να δοθούν κίνητρα «για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρύνουν τους επισκέπτες και να εγγυηθούν και να δεσμευθούν οι επιχειρήσεις από τη μεριά τους, ότι δεν θα απολύσουν κανέναν εργαζόμενο».

Αναφερόμενος στο περιστατικό στη Μύκονο, είπε πως κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και άλλες περιοχές τις χώρας, τόνισε πως πρέπει ο κόσμος και οι επιχειρηματίες να αντιληφθούν ότι ο κορονοιός δεν έχει φύγει είναι ακόμα εδώ και ότι πρέπει να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες και προσέθεσε ότι «εφόσον ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένα πρόστιμα δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Τέλος, σχετικά με τις τουρκικές απειλές, είπε ότι τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα «κλιμακώνει διαρκώς την κατάσταση», όχι μόνο σε επίπεδο λόγων αλλά και σε επίπεδο πράξεων, όπως στη Λιβύη, στη Συρία, στην Κύπρο, και γι΄αυτό «πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Προσέθεσε ότι ο Ερντογαν «απέναντι στην πατρίδα μας χρησιμοποιεί επιθετική πολιτική» και ότι «σε κάθε του φράση θα πρέπει να υπάρχει απάντηση από την δικιά μας μεριά», ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για καθυστέρηση και λάθη στην αντιμετώπιση. «Αυτό είναι εμφανές και στην περίπτωση του Έβρου και τον τρόπο που το διαχειρίστηκε ο κ. Δένδιας, με το ερευνητικό σκάφος που μπήκε στα εθνικά χωρικά ύδατα και με το πως σταθήκαμε δίπλα στην Κύπρο με την υπόθεση των εξορύξεων που κάνει εκεί η Τουρκιά», είπε και τόνισε ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές προς όλους και προς την Τουρκία αλλά και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως σε οποιαδήποτε επιλογή του κ. Ερντογάν να προχωρήσει σε πράξεις, εμείς πρέπει να απαντήσουμε με πράξεις».