Skip to main content

Χρηστίδης: Ο πολίτες πρέπει να ξαναδούν το τρένο να μπαίνει στις ράγες

Το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της προσπάθειας του Κινήματος Αλλαγής, σήμερα, όμως, οφείλουμε να αλλάξουμε τη σελίδα, είπε ο κ. Χρηστίδης.

Στην 44η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας πως «ήταν μία αυθεντική ιδρυτική διακήρυξη, η οποία εξέφρασε το συναίσθημα των Ελλήνων για μία ειρηνική επανάσταση και που επίσης και σήμερα είναι απαραίτητη για να αλλάξει η Ελλάδα σελίδα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε πως «Το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της προσπάθειας του Κινήματος Αλλαγής, σήμερα, όμως, στη νέα εποχή οφείλουμε να αλλάξουμε τη σελίδα, με όρους αξιακούς και πολιτικούς. Η εθνική ανεξαρτησία, η κοινωνική απελευθέρωση και η λαϊκή κυριαρχία είναι πιο επίκαιρες από ποτέ».

Ο κ. Χρηστίδης προχώρησε σε αιχμηρό σχόλιο, λέγοντας ότι «θα ήθελε να τα λέει τα ίδια και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα λέει ο κ. Καμμένος, ο οποίος έλεγε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη».

Όπως ανέφερε, σήμερα η προσπάθεια είναι «οι πολίτες να έρθουν να ξαναδούν το τρένο να μπαίνει στις ράγες. Για τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο κόσμος, μπροστά στα 200 χρόνια του ελληνικού κράτους που συμπληρώνονται σε λίγα χρόνια από σήμερα».

Για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «έκανε την κ. Ζορμπά υπουργό, την κ. Ξενογιαννακοπούλου και τον κ. Σπίρτζη και ξέχασε τα όσα έλεγε η κ. Παπακώστα. Αυτό είναι το ποίημα της συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με ένα κομμάτι του 2004-2009. Καταλαβαίνουμε και την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να πουν κάποια πράγματα για το ΠΑΣΟΚ. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι ο κόσμος ξέρει και θυμάται τι έγινε στη χώρα μέχρι το 2004, τι έκανε ο Κώστας Καραμανλής από το 2004 έως το 2009 και ποια ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στο αντιμνημόνιο, το οποίο στοίχισε στη χώρα πολλές θυσίες ακόμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει βάλει πλάτη, αντί να απειλεί με κρεμάλες».

«Πρέπει να κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκριτική για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει από εδώ και μπρος. Έχουν πάθει αφωνία για την περίοδο του Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κάνει ακόμα την αυτοκριτική της και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά με την κ. Παπακώστα και με τον κ. Καμμένο» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.