Skip to main content

Χριστίνα Καραμίχου: Μία γυναίκα συνυφασμένη με τη φιλοξενία

Η CEO, υπεύθυνη εμπορικής επέκτασης του ομίλου Plaisir και πρόεδρος του «ΜΕΑΣ Τρίτων» μοιράζεται τις σκέψεις της με τη Vwoman.

Της Σοφίας Αποστολίδου

Η Χριστίνα Καραμίχου είναι μια γυναίκα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την ευγένεια, τον δυναμισμό και τη μαχητικότητά της. Το ότι αγαπά τη δουλειά της με πάθος, γίνεται αντιληπτό αμέσως.

Για τη Ceo του ομίλου Plaisir η φιλοξενία είναι «ηθικό της χρέος». Είναι μία από τις πλέον διακεκριμένες επιχειρηματίες και στον χώρο της φιλοξενίας και δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν «η πιο γλυκιά» οικοδέσποινα της Θεσσαλονίκης». Στοχεύει μέσω του θεσμού της φιλοξενίας, αλλά και των «γλυκών» γεύσεων που μας προσφέρει καθημερινά, να αναδείξει την πόλη μας σε έναν γαστρονομικό προορισμό.

Ούσα πετυχημένη επιχειρηματίας στον χώρο, η Χριστίνα Καραμίχου, δεν θα μπορούσε να μη αναφερθεί στον σφοδρό τρόπο με τον οποίο η πανδημία έπληξε το χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας, υπερτονίζοντας το γεγονός πως η υγειονομική κρίση έπληξε εντονότερα τις γυναίκες επιχειρηματίες, καθώς δυστυχώς, όπως αναφέρει, οι έμφυλες διακρίσεις εξακολουθούν και υφίστανται. Ωστόσο φύσιν αισιόδοξος άνθρωπος, έκανε τις δυσκολίες ευκαιρίες και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η πιο «γλυκιά» στιγμή της ημέρας της είναι η βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ εκείνο που αγαπά πιο πολύ στην πόλη μας είναι ο «Μαραθώνιος» του οποίο αποτελεί ενεργό κομμάτι, καθώς είναι η πρόεδρος του «ΜΕΑΣ Τρίτων» -του συλλόγου που έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του διεθνούς μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και του  Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Χριστίνας Καραμίχου στη Vwoman.gr