Skip to main content

Χριστοδουλάκης: Δεν θέλουμε το ΚΙΝΑΛ... ΚΚΕ Κέντρου

Την ανάγκη να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα ο ριζοσπαστσμός που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία επισήμανε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

«Πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ένα αφήγημα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν άπτεται μόνο πολιτικής ανάλυσης,  αλλά και πολλών άλλων αναλύσεων» είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό North, «το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, όπως είπε και η κ. Γεννηματά, αφορά την εκπλήρωση και την εξυπηρέτηση οικονομικών υποχρεώσεων που δεν δημιουργήσαμε εμείς αλλά έχουμε χρέος να εξυπηρετήσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν γίναμε ΚΙΝΑΛ επειδή δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τα χρέη του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΙΝΑΛ ήρθε από την βάση. Επειδή όμως δεν είμαστε μπαταχτσήδες και επειδή αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την έννοια της αξιοπιστίας απέναντι στην κοινωνική μας βάση, λέμε ξεκάθαρα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Αναφερόμενος στα διάφορα στελέχη που θέτουν ζήτημα ηγεσίας και αμφισβητούν την Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Είναι θεμιτές και σεβαστές οι οποιεσδήποτε προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, όμως δεν είναι πάνω από το κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θέλει να θέσει τον εαυτό του υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αμφισβητώντας την Φώφη Γεννηματά έχει τη δυνατότητα να έρθει στα εκλεγμένα συλλογικά όργανα που συνεδριάζουν την ερχόμενη βδομάδα, να βάλει θέμα ηγεσίας και να δηλώσει υποψήφιος αρχηγός. Όχι όμως στην τηλεόραση. Όποιος θέλει να βάλει θέμα, να έρθει να το συζητήσουμε δημοκρατικά» είπε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Συμπλήρωσε: «Δεν επιθυμούμε να γίνουμε ΚΚΕ του Κέντρου. Για εμάς η πολιτική μας τοποθέτηση πρέπει να έχει χαρακτηριστικά παρεμβατικά. Δεν θέλουμε απλά να είμαστε ένας χώρος που απλά τα λέει ωραία. Ο χώρος μας έχει μάθει να είναι πρωταγωνιστής. Χρειαζόμαστε τον ριζοσπαστισμό που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία τότε να τον προσαρμόσουμε στα σημερινά δεδομένα».