Skip to main content

Χριστοδουλίδης: Σύντομα συγκεκριμένες αποφάσεις για την Τουρκία

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ δήλωσε ικανοποιημένος για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφορικά με τις τουρκικές παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τις τουρκικές παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Χωρίς τους όποιους πανηγυρισμούς ή τις όποιες θριαμβολογίες, τα αποτελέσματα μάς ικανοποιούν, ήταν τα αναμενόμενα στη βάση των σχετικών διαδικασιών που ακολουθεί η ΕΕ και είναι θετικό ότι οι εταίροι μας αντιλήφθηκαν την ανάγκη να μεταβούμε από τις φραστικές δηλώσεις στήριξης σε κάτι πιο συγκεκριμένο. Δεν ήταν το τέλος του δρόμου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου για το βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Αντ1».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε πως «είναι σημαντικό ότι έχουμε αυτό το σημαντικό βήμα, αυτή την ξεκάθαρη πολιτική απόφαση για μετάβαση από δηλώσεις στήριξης σε συγκεκριμένα μέτρα».

Ερωτηθείς για τον χρόνο επιβολής κυρώσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε πως «έχει ήδη ξεκινήσει σχετική προεργασία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στη Λευκωσία, αλλά και σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και θεωρούμε ότι σύντομα θα υπάρξουν και συγκεκριμένες αποφάσεις».
Υπογράμμισε μάλιστα πως είναι σημαντικό ότι στο κείμενο των Συμπερασμάτων ξεκάθαρα αναφέρεται ότι οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες και προσέθεσε ότι «υπάρχει πολιτική απόφαση και αυτό ήταν το σημαντικό ζητούμενο τη συγκεκριμένη περίοδο».