Skip to main content

Χριστοδουλοπούλου: Μεγαλύτερο το πρόβλημα με τους μετανάστες στα νησιά

Στην παραδοχή ότι το πρόβλημα με τους μετανάστες στα νησιά είναι πιο σοβαρό απ' ότι στα αστικά κέντρα, προχώρησε σήμερα η αρμόδια υπουργός.

Όσες προβλέψεις κι αν έχουμε κάνει, έχουν διαψευστεί παταγωδώς, καθώς το πρόβλημα με τους μετανάστες στα νησιά είναι πιο σοβαρό απ' ότι στα αστικά κέντρα και εκεί είναι που χρειαζόμαστε χώρους υποδοχής είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Όπως δήλωσε, υπάρχει εξήγηση καθώς η Ουγγαρία ετοιμάζει ένα τείχος στα σύνορα της με τη Σερβία, προκειμένου να αποκόψει τις ροές μεταναστών, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, όπως είπε, οι μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν πριν την ολοκλήρωσή του, η οποία υπολογίζεται στα τέλη Αυγούστου.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στην Κω όπου τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες από τη Συρία, έχουν επιβιβαστεί έως τώρα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είπε ότι η λύση είναι προσωρινή, προκείμενου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Σημείωσε μάλιστα, πως η τοπική αυτοδιοίκηση σαμπόταρε κάθε λύση που βρισκόταν, όπως για παράδειγμα με το ξενοδοχείο. Δεσμεύτηκε μάλιστα πως θα αναζητηθεί οριστική λύση, όπως γίνεται σε όλα τα νησιά.

Εν τω μεταξύ, συνολικά τουλάχιστον 1.728 μετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από το Λιμενικό Σώμα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.