Skip to main content

Χριστοφορίδης: Το αίτημα του Άρη δεν έχει τεράστιες πιθανότητες

Ο γνωστός νομικός υποστηρίζει πως οι «κιτρινόμαυροι» θα έπρεπε να είχαν προσφύγει στο CAS νωρίτερα για την καυτή υπόθεση με τη FIFA.

Για την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών που επέβαλε η FIFA στον Άρη μίλησε στον ρ/σ «Metropolis», ο Σπύρος Χριστοφορίδης υποστηρίζοντας πως οι «κιτρινόμαυροι» θα έπρεπε να είχαν προσφύγει στο CAS νωρίτερα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο γνωστός νομικός:

Για το λόγο που ισχύουν οι κανονισμοί της FIFA: «Αυτό είναι το περίφημο θέμα με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Το αυτοδιοίκητο κατέστη απόλυτο με αποτέλεσμα μαζί με την ΕΠΟ να είναι και ο Άρης το εξιλαστήριο θύμα. Με μια αντίστοιχη προσφυγή και άλλες ομάδες μπορούν να έχουν πρόβλημα εάν δεν πληρώσουν ή δεν πληρώσουν εγκαίρως. Οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος των παλιών εταιρειών είναι πολλές και μπορεί να γίνει ακριβώς το ίδιο και για άλλους συλλόγους».

Για το αίτημα του Άρη στην κυβέρνηση: «Δεν έχει τεράστιες πιθανότητες. Έπρεπε ήδη να έχει τεθεί αίτημα από την κυβέρνηση σχετικά με τις ΠΑΕ που έκαναν εκκαθάριση και επανήλθαν στις επαγγελματικές κατηγορίες να κλείσει το κομμάτι τους χωρίς περαιτέρω υποθέσεις. Ο Άρης και ο Ηρακλής έχουν τραβήξει τα περισσότερα από κάθε ελληνική ομάδα. Οι αξιώσεις που είναι τελεσίδικες από τις παλιές ΠΑΕ είναι πολλές. Ο Άρης σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ΠΑΕ δεν κλείνει την εκκαθάριση του λόγω ενός ακινήτου. Πρέπει να προχωρήσει σε πλειστηριασμό και όποιος το πάρει το πήρε. Τι περιμένει το ελληνικό δημόσιο;».

Για το εάν ο Άρης μπορούσε να προσβάλλει την απόφαση αλλά δεν το έκανε: «Εάν με ρωτούσε το αφεντικό ως δικηγόρο, θα είχα εισηγηθεί να προχωρήσει τότε προσφυγή στο CAS καθώς δεν θα υπήρχαν άλλες υποθέσεις όπως του Ντουρμισάι και θα ήταν πρωτογενές. Θα είχε λυθεί το θέμα εγκαίρως και η ομάδα θα μπορούσε να οργανώσει το μεταγραφικό της πλάνο. Πράγματι η ΕΠΟ χειρίστηκε παρόμοιες υποθέσεις με επιτυχία. Υπήρχε όμως μεγαλύτερη άνεση. Πέρα από τις ελληνικές ομάδες, υπήρχαν και οι ισπανικές ομάδες. Η FIFA φαίνεται να βάζει γραμμή».