Skip to main content

Χριστός Ανέστη! Η Voria σάς εύχεται Χρόνια Πολλά και καλό Πάσχα

Είθε το Άγιο Φως να φωτοδοτήσει την ψυχή μας και να λαμπρύνει τη «στολή της ψυχής» μας. Ας το κρατήσουμε, επιτέλους, αναμμένο

Χριστός Ανέστη! Η Voria.gr σάς εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα. Είθε τ' ανέσπερο Άγιο Φως να φωτοδοτήσει την ψυχή μας και να λαμπρύνει τη «στολή της ψυχής» μας.

Χαρμόσυνα σήμαντρα ηχούν, οι δαφνοφόρες εκκλησίες γεμίζουν ζωή, τ' ασήμι κι ο χρυσός τους σελαγίζουν, χαμόγελα αστραποβολούν τον διάκοσμό τους, παιδικές φωνές χοροπηδούν στα στασίδια, χοροί ψαλτάδων, λαμπάδες χύνουν Φως κι ελπίδα, παντού «Χρόνια Πολλά» κι ευχές ζεστές, αληθινές. 

Απόψε, η υψηλότερη μορφή της Άνοιξης -κυριολεκτικής και μεταφορικής- που ξέρει ο Γ. Σεφέρης, «μια ελληνική Μεγάλη Εβδομάδα», κορυφώνεται με την Ανάσταση του Χριστού. Απόψε, σε κάθε χέρι φυτρώνει ένα Φως, το Αναστάσιμο. Ας το κρατήσουμε, επιτέλους, αναμμένο, ας αφεθούμε να μας διαπεράσει και να φεγγοβολίσει τα μέσα μας. Ας μη λησμονήσουμε ότι αποστολή της Ορθοδοξίας είναι να αφήνει ακέραιο το πνεύμα της προσφοράς, κι ας φροντίσουμε να ανοίξουμε ειρηνοφόρες αγκαλιές, να δεχθούμε εγκάρδια όποιον τις αποζητεί, χωρίς «ναι, μεν», «αλλά» και «πρέπει».

«Θα ξανασπείρει καλοκαίρια
στην άγρια παγωνιά του νου
Αυτός που κάρφωσε τ’ αστέρια
στην άγια σκέπη τ’ ουρανού
κι εγώ κι εσύ κι εμείς κι οι άλλοι
θα γεννηθούμε τότε πάλι»

Χρόνια Πολλά κι Αναστάσιμα!

Η συντακτική ομάδα της Voria.gr