Skip to main content

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά! Η Voria.gr σάς εύχεται Καλό Πάσχα!

Είθε το ανέσπερο Άγιο Φως να λαμπρύνει τη «στολή της ψυχής» μας, να μας εμποτίσει ελπίδα και να μας εμβολιάσει με αγάπη και ομόνοια

Χριστός Ανέστη! Η Voria.gr σάς εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα. Είθε το αειφεγγές Άγιο Φως να σελαγίσει ξανά μέσα μας, να ατσαλώσει την ψυχή μας και να μας χαρίσει τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την καθηλωτική πανδημία και στις επιπτώσεις της.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, η Μεγάλη Τεσσερακοστή και η Μεγάλη Εβδομάδα ήταν πτωχές στην εκκλησιαστική και εθιμική αναβίωση, αλλά πιο πλούσιες από ποτέ σε συναισθηματισμό. Όλοι, ένεκα κορωνοϊού, στερηθήκαμε και εξακολουθούμε να στερούμαστε πολλά, την απόλυτη ελευθερία, την απρόσκοπτη επικοινωνία, τη ζωογόνο επαφή, την ευεργετική αγκαλιά, το ζεστό φιλί. Πάρα πολλοί, όμως, στερήθηκαν και εξακολουθούν να στερούνται το πιο σημαντικό: την υγεία.

Σφύζουμε από άδοτη αγάπη, αναρίθμητα αισθήματα μας κατακλύζουν, η Άνοιξη πλημμυρίζει με χρώμα κι αισθήσεις τα μέσα μας, όμως φοράμε μάσκα. Φοβόμαστε, χαλιναγωγούμε τις ορμές μας, προσέχουμε. Ο ήλιος σκάει μέσα μας και εμείς κρατάμε την παλάμη στο στόμα έντρομοι, γράφει ο Ελύτης.

Μες στων καιρών την ανημποριά, διώξε τον γρέγο και τον βοριά και ξαναγύρισε ήλιε στη γη, με του θριάμβου σου την κραυγή, προτρέπει ο Γκάτσος. Υπάρχει τρόπος να βγούμε γρήγορα από την ανηφοριά, να διώξουμε την κακοκαιριά και το ανήλιαγο σκοτάδι, να επαναφέρουμε τη ζεστασιά του παρελθόντος, να σχεδιάσουμε το μέλλον, να παραμείνουμε Φωτεινοί ωσότου φτάσουμε στην «Ιθάκη» μας.

Ψάλλουνε οι ψαλτάδες, λάμπει το ασήμι, λάμπει το χρυσάφι από το φως που χύνουνε οι λαμπάδες, κάθε πρόσωπο λάμπει απ’ τ’ αγιοκέρι, όπου κρατούνε οι Χριστιανοί στο χέρι, αποτυπώνει ο Σολωμός. Ως οδοδείκτης, το ανέσπερο Φως φεγγοβολά ξανά στα πρόσωπά μας και είναι πάλι εδώ να θαμπώσει τη δυσχέρεια, να ξεκλειδώσει τις «παλάμες» μας, να Αναστήσει τις χαρές μας.

Οι συντάκτες της Voria.gr σάς εύχονται από καρδιάς οι εφετινές γιορτές να σας βρουν υγιείς. Ευχόμαστε η μόνη πανδημία εφεξής να είναι αυτή του -ακάλυπτου- Χαμόγελου, ο τελευταίος ιός που θα χτυπήσει την ανθρωπότητα να είναι αυτός της Αγάπης και το τελικό εμβόλιο που θα χρειαστεί να είναι εκείνο της Ευτυχίας.

Χριστός Ανέστη!