Skip to main content

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Η Voria.gr σάς εύχεται καλό Πάσχα!

Είθε το Αναστάσιμο Φως να φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας, να ξαναζωντανέψει την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.

Χριστός Ανέστη! Η Voria.gr σάς εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα. Είθε τ' ανέσπερο Άγιο Φως να λαμπρύνει τη «στολή της ψυχής» μας, να σελαγίσει ξανά μέσα μας και να μας κρατήσει δυνατούς ώστε να προσπεράσουμε όλους αυτούς τους σκόπελους που δεν λένε να πάψουν να βλασταίνουν μπροστά μας τα τελευταία χρόνια. Να μας χαλυβδώσει να αντιπαρέλθουμε τις κακοτοπιές των καιρών, να φτάσουμε επιτέλους στην πνευματική Άνοιξη, την ψυχική Ανάσταση και την ηθική ανάταση.

Για δύο χρόνια στερηθήκαμε όλοι μας την εκκλησιαστική και εθιμική αναβίωση της Μεγάλης Εβδομάδας. Φέτος, όμως, ζήσαμε ξανά με κατάνυξη και έντονο συναισθηματισμό τη σπουδαιότερη γιορτή της Ορθοδοξίας, το Πάσχα του Θεού και των Ελλήνων: την αγωνία του Κήπου της Γεθσημανής, το μαρτύριο του Λόφου του Γολγοθά, τον ανείπωτο θρήνο της Σταύρωσης, τον συγκλονισμό της Αποκαθήλωσης, ανθοστολίσαμε τον Επιτάφιο και ψάλαμε σύγκορμοι «Ω Γλυκύ μου Έαρ». Απόψε, οι δαφνοστολισμένες εκκλησιές μας γέμισαν και πάλι ζωή, χαμόγελα άστραψαν στον διάκοσμό τους, παιδικές φωνές χοροπήδησαν στα στασίδια, τα κόκκινα αβγά στοιβάχτηκαν στις τσέπες· πανέτοιμα για τον μόνο ανεκτό πόλεμο. Το Φως φύτρωσε ξανά σε απλές, περίτεχνες και πληθωρικές λαμπάδες, τα μανουάλια λαμπύρισαν ελπίδα, τα προσκυνητάρια θόλωσαν από Πίστη, τα χαρμόσυνα σαλπίσματα των σημάντρων έφτασαν παντού, οι ψαλτάδες λυτρώθηκαν στο «Χριστός Ανέστη!».

Τα προβλήματα δεν εκλείπουν, συνεχίζουν να μας ταλανίζουν, οι καιροί εξέπεσαν σ' ανημποριά. Η ανηφοριά της πανδημίας, τ' ανήλιαγο σκοτάδι του πολέμου, η ταραχή της οικονομίας μάς καταβάλλουν και επισκοτίζουν το μέλλον. Όμως το ανέσπερο Άγιο Φως, ως θεϊκός οδοδείκτης, φεγγοβολά ξανά στα πρόσωπά μας και είναι πάλι εδώ για να μας βγάλει από το τούνελ, να θαμπώσει τη δυσχέρεια, να γεννήσει την Άνοιξη τη «φούξια του παροξυσμού», να ψάλλει Ελπίδα στις ψυχές μας και να Αναστήσει τις χαρές μας. Να μας κρατήσει Φωτεινούς ωσότου φτάσουμε στην «Ιθάκη» μας.

Η συντακτική ομάδα της Voria.gr σάς εύχεται από καρδιάς το εφετινό Πάσχα να σας βρει υγιείς, σωματικά και πνευματικά. Είθε η μόνη πανδημία εφεξής να είναι αυτή του Χαμόγελου, ο τελευταίος ιός που θα χτυπήσει την ανθρωπότητα να είναι αυτός της Αγάπης και η μεγαλύτερη αύξηση που θα έρθει να είναι αυτή στον λογαριασμό της Ευτυχίας.

Χρόνια πολλά, χρόνια Αναστάσιμα.

Χριστός Ανέστη!