Skip to main content

Τι είπε ο Χρήστος Παππάς στους αστυνομικούς όταν πήγαν να τον συλλάβουν

«Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…», δήλωσε κατά τη διάρκεια της σύλληψης του ο φυγόποινος

Συνελήφθη χθες ο Χρήστος Παππάς μετά από εννέα μήνες καταδίωξης του από τις Αστυνομικές Αρχές.

Διαβάστε: Στον εισαγγελέα σήμερα ο Χρήστος Παππάς για την εκτέλεση της ποινής του

Στις 21.30 χθες το βράδυ κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής χτύπησε το κουδούνι της οικείας που για μήνες διέμενε ο Παππάς, σε ισόγειο διαμέρισμα της οδού 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο ίδιος, άνοιξε την πόρτα, περιποιημένος, λέγοντας στους αστυνομικούς «Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…».

Οι αστυνομικοί, την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούσαν το καταφύγιο του Παππά με τα κατεβασμένα ρολά. Όμως, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, δεν βγήκε ούτε μια στιγμή έξω και όπως είπαν και οι γείτονες δεν τον είχαν δει ποτέ να ξεμυτίζει από το σπίτι ή να κυκλοφορεί στην περιοχή.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι και τους εννέα μήνες έμενε στο σπίτι της 52χρονης Ουκρανής που πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα, Ιρίνας Κρουσενίτσκα, η οποία ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας και δεν είχε φύγει για το εξωτερικό όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια μαρτυρία, ένα λάθος τηλεφώνημα ή μια κίνηση στο διαδίκτυο ήταν αυτά που τον πρόδωσαν και τον οδήγησαν την αστυνομία στην πόρτα του.

Ζούσε στο διαμέρισμα χωρίς να έρχεται ιδιαίτερα σε επαφή με τον έξω κόσμο ενώ φέρεται τα έξοδα να τα είχε αναλάβει η 52χρονη Ουκρανή φίλη του.

«Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι από το διαμέρισμα στου Ζωγράφου ήταν περαστικός. Οι αστυνομικοί είπε οτι του συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου είπε επίσης οτι μου είχε στείλει μια επιστολή, στην οποία εξέφραζε την πρόθεση να παραδοθεί την οποία όμως εγώ δεν έλαβα ποτέ. Και για τον λόγο αυτό δεν το γνωρίζω, ούτε μπορώ να το ισχυριστώ γιατί δεν την έλαβα. Ο εντολέας μου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εφετών εκτελέσεως ποινών όπου θα δώσει παραγγελία για την φυλάκιση του, πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού», τονίζει στο protothema.gr o συνήγορος του Χρήστου Παππα κ. Περικλής Σταυριανάκης.