Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

H κυβέρνηση φαίνεται πως επεξεργάζεται τη διανομή δωρεάν self-test για όλους τους πολίτες ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Η μετάλλαξη Όμικρον επεκτείνεται στην Ευρώπη και ο συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας, με την κυβέρνηση να εξετάζει τα νέα στοιχεία ενόψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το Star, η μετάλλαξη Όμικρον δεν προκαλεί πανικό στην κυβέρνηση. Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, είναι σαφές, πάντως, ότι οι επόμενες εβδομάδες και τα Χριστούγεννα θα γίνουν με αυξημένο testing.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη διανομή δωρεάν self-test για όλους τους πολίτες τις μέρες των γιορτών. Αν τα self test θα είναι δύο ή τρία θα το αποφασίσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Η ιδέα, όμως, είναι τα ρεβεγιόν να γίνουν με ισχυρή σύσταση για τεστ. Συνεπώς, ο καθένας, εμβολιασμένος ή μη, θα μπορεί με τον ΑΜΚΑ του να παίρνει δωρεάν τεστ, όπως θα κάνει και η Πορτογαλία. Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, η ελληνική πλευρά δρομολογεί μια μεγάλη παραγγελία.

Φρένο στα σενάρια νέων μέτρων με όπλο τον εμβολιασμό

Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση βάζουν φρένο στα σενάρια νέων μέτρων για τις επόμενες μέρες, με όπλο το γεγονός ότι φαίνεται πως έχει επέλθει μια σταθεροποίηση στους δείκτες της πανδημίας και την αύξηση των εμβολιασμών.

Η χώρα μας είναι δεύτερη στους εμβολιασμούς με 3η δόση, ενώ σχεδόν 387.000 πολίτες έκλεισαν ή έχουν κάνει πρώτη δόση εμβολιασμού σε διάστημα 16 ημερών, από τις 11 /11 ως τις 27/11. Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, τηρείται ακόμα στάση αναμονής και θα υπάρξει συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις επόμενες μέρες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ